Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slanger

Fant slange under trappa i rekkehus i Oslo

Politiet etterlyser eieren av en Pantherophis guttatus, etter at en beboer i et rekkehus på Åsbråtan sør i Oslo fant en slik slange under trappa si onsdag.

SAVNER DU EN SLIK? Politiet etterlyser eieren etter at en slange ble funnet under en trapp i Oslo. Foto: Reuters
SAVNER DU EN SLIK? Politiet etterlyser eieren etter at en slange ble funnet under en trapp i Oslo. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slangen, også kjent som kornsnok eller rød rottesnok på norsk, skal ifølge politiet ikke være verken giftig eller farlig for mennesker på andre måter.

– Den blir mellom 100 og 180 centimeter lang og er helt lovlig å eie i Norge, den er visst til og med ganske vanlig, men med det sagt så er det ganske mange som blir engstelige i Norge når slanger dukker opp sånn, for vi har ikke så mange slanger her, sier operasjonsleder Magne Olsvoll ved Oslo politidistrikt til NTB.

Det var en beboer i rekkehuset som kontaktet politiet litt etter klokka 4.30 onsdag morgen, etter å ha funnet den uinviterte gjesten under trappa i Grensestien.

– Akkurat nå vet vi ikke hva vi gjør med den. Den ligger i en pappeske, vi holder et øye med den og vurderer å ta den inn på stasjonen, men håper jo at eier savner slangen og kontakter oss, sier Olsvoll.