Fant snus i kinamaten

Fem-åringen trodde det var en død mus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem-år gamle Aina Marie Hetland Helland fant forrige fredag en snuspose i takeaway-risretten fra den lokale kina-restauranten i Egersund.

Hetland bor til vanlig i Stavanger, men var i helgen på besøk i Egersund sammen med familien.

Moren, Brith-Anita Hetland reagerte på at datteren klagde over at maten smakte annerledes enn hva den pleier. Etter å ha helt over risen på en tallerken, oppdaget familien en godt brukt snuspose.

- Aina trodde det var en død mus med en gang. Vi tenkte først at det bare var en tepose, men så så vi hva det var. Jeg holdt på å spy, fortalte Brith-Anita Hetland på telefon med Dagbladet.no.

Hetland kontaktet Mattilsynet neste dag. De foretok en rutinekontroll, men fant ingenting klandreverdig. Ingen på kjøkkenet brukte snus og matrestene ble kastet med en gang.

Restaurant-eieren avviste denne hendelsen ovenfor lokalavisen som et forsøk på sabotasje.

Kjente seg igjen

Etter at saken ble omtalt i Dalande Tidende på onsdag tok en mann anonymt kontakt med Hetland og fortalte at han hadde vært og spist på restauranten på fredag like før familien hadde vært der.

- Det er jo ikke askebeger på bordene lenger, så da er det naturlig å legge tyggis eller snus på tallerken. Og det var det han hadde gjort. Han forlot restauranten litt over klokka 21.30 og vår kvittering viser at vi hentet maten 21.51, sier Hetland.

Mannen fortalte at han hadde bestilt den samme risretten som familien, men orket ikke å spise opp hele.

- Da vi skulle gå, putta jeg snusen godt ned i skåla. Det var jo min ris, jeg hadde betalt for den. Altså er det ingen sabotasje, sier han til Dalande Tidende.

Mattilsynet hjelpeløse

Hetland har spist på den samme restauranten i 15 år og føler denne hendelsen som et grovt tillitsbrudd.

- Vi kunne i det minste fått en unnskylding, men de skylder bare på at vi ikke kom og sa ifra om dette før vi kontaktet Mattilsynet.

- Juridisk sett blir det påstand mot påstand, siden vi ikke fant noe bekreftelse på at matrester blir brukt på nytt. Derfor er det vanskelig for oss å gjøre noe med det. Vi vil jo ha det i minne neste gang vi besøker denne bedriften, men jeg håper virkelig at de ha lært på den harde måten nå, sa første-inspektør i Mattilsynet, Eirin Haneberg Weyrauch til Dagbladet.no.

Restauranten-eieren vil ikke kommentere denne saken overfor Dagbladet.no

<B>UBEHAGELIG OVERRASKELSE: - Det var ikke rart at maten smakte annerledes. Alt luktet snus, sa Brith-Anita Hetland.