Fant spor etter ukjent bil

FROGNER (Dagbladet.no): Lars Orderud passerte kårboligen bare timer etter trippeldrapet. Han reagerte på dype bilspor som politiet ikke ville sjekke nærmere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Orderuds fetter Lars forklarte seg om sin befatning med trippeldrapssaken. Han fortalte at han bare timer etter trippeldrapet passerte kårboligen. Han skulle utbedre skogsveien som går i nærheten av kårboligen, og reagerte på ferske og dype bilspor på veien. Da han fikk beskjed om drapene gjorde han politiet oppmerksom på bilsporene.

Slettet spor

De fleste var slettet etter veiarbeidet, men ikke alle. Han tok med seg en politimann og fant et tydelig spor foran kårboligen. I retten i dag forklarte Lars Orderud at politiet ikke var interessert i bilsporet, selv om det kunne tilhørt bilen til drapsmannen. Sporene ble ikke skikkelig sikret hevdet han.

Plantet bevis

Lars og fetteren Harald var de første til å besøke Per og Veronica etter at de kom hjem fra Nesbyen. Han mener Harald misforstår Veronica når han hevder at hun forsøkte å kontrollere Pers uttalelser. Lars mente Veronicas tilbakeholdenhet skyldtes at hun er sjenert og at hun ikke kjente noen av Pers slektninger særlig godt.

Kort tid etter drapene sa Per at han fryktet at noen skulle plante bevis for å knytte ham til drapene. Men Lars spurte ikke nærmere om hva fetteren mente med det.

Lars demonstrerte et nært forhold til Per. Han brast i gråt da han måtte forklare seg om hvordan det hadde vært å støtte fetteren de siste to årene. Veronica hadde han ikke noen spesiell formening om annet enn at hun var en hyggelig og kunnskapsrik kvinne.

VITNE: Per Orderuds fetter, Lars, vitnet i retten i dag. Han fortalte blant annet om mystiske hjulpsor.