Fant sprekker i passasjerfly

Den amerikanske flyfabrikanten Boeing har varslet sine kunder om mulige sprekkdannelser i nærheten av drivstofftankene på den populære flytypen 767.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boeing tester nå 16 767-300 fly som er under bygging for sprekker i såkalte «stringers», deler av drivstofftankene som bidrar til å holde oppe vingene. Det har ifølge nyhetsbyrået AP ikke blitt funnet sprekker i fly som er i drift.

Det mulige problemet ble oppdaget da fabrikken fant en 20 centimeters sprekk i et 767-fly under produksjon i selskapets fabrikk i Everett, USA. Boeing mener sprekken skyldes feil varmebehandling av deler fra en underleverandør, men at det ikke er snakk om et akutt sikkerhetsproblem for fly i drift.

Dette er andre gangen denne måneden at Boeing har fått problemer på grunn av dårlige deler fra en underleverandør. For tre uker siden måtte produksjonen gå saktere etter at det ble oppdaget dårlige fester på fly produsert ved fabrikkene i Everett og Renton.

Amerikanske luftfartsmyndigheter venter nå på ytterligere opplysninger fra Boeing før de avgjør hvorvidt det skal settes inn tiltak mot 767-fly som er i drift. SAS har 14 fly av typen 767.