Fant sprengstoff hos bombemistenkte

Spansk politi har funnet sprengstoff og tennsatser i et hus utenfor Madrid der folkene bak togterroren for to uker siden trolig holdt til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en person er arrestert som mistenkt i saken.

Etterforskere har funnet tennsatser, rester av dynamitt og en rekke dokumenter med tilknytning til saken i Morata de Tajuna, meldte spanske medier lørdag. Morata de Tajuna ligger vel tre mil sørøst for byen Alcala de Henares, der terroristene skal ha gått på togene.

De hadde med seg sprengstoff som drepte 190 mennesker og skadde rundt 1.500 andre da det eksploderte om bord i fire ulike tog. Politiet har tidligere funnet en varebil med samme type tennsatser som i bombene i en varebil i Alcala de Henares.

Fredag pågrep politiet en ny mistenkt i saken under en aksjon i Madrid. Dermed er tallet på mistenkte som nå sitter arrestert, kommet opp i 20, og 12 av disse er varetektsfengslet for lengre tid av forhørsdommeren som leder etterforskningen.

Politiet i Marokko fortsatte fredag sin etterforskning i hjembyene til flere marokkanske mistenkte i bombesaken. Etterforskningen er konsentrert om byene Tanger og Tetouan nord i landet, men ingen ble pågrepet fredag, opplyste en polititalsmann.

(NTB)