- Fant sprengstoff, våpen og politiuniform hos eks-nynazist

Pågrepet i stor politiaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ble i går pågrepet av Oslo-politiet etter at han skal ha hatt våpen uten tillatelse, oppbevaring av sprengstoff og politiuniform, melder VG Nett.

Den tidligere nynazisten ble pågrepet i en stor politiaksjon i Oslo etter at sivile spanere skal ha jaktet på ham. Aksjonen ble iverksatt etter at Nordre Buskerud politidistrikt hadde ransaket bopelen hans på Ringerike - der de gjorde det oppsiktsvekkende funnet.

Trusselmelding - Vi har pågrepet en person som vi har siktet for trusler og ulovlig bestittelse av våpen og sprengstoff. Dette er en kjenning av politiet, sier politiinspektør Petter Solberg til Dagbladet.

Dagbladet kjenner til at vedkomne er domfelt for trusler mot enkeltpersoner tidligere, og at det er en trussel mot en enkeltperson som utløste pågripelsen.

- Dette er en person som er ustabil og til dels farlig. Vi har funnet våpen og sprengstoff, og det gjorde at vi måtte reagere. Jeg kan ikke gå inn på hva som kan være motivet for oppbevaring av våpen og sprengstoff, sier Solberg.

Konktakt med høyreekstreme Dagbladet kjenner til at mannen som ble pågrepet av politiet i Nordre Buskerud, hadde kontakter med det høyreekstreme miljøet for en del år siden. Etter terrorangrepet på Utøya, var mannen en av de politiet begynte å sjekke, ettersom Breivik skal ha hatt kjennskap til enkelte personer i det høyreekstreme miljøet.

Politikilder understreker imidlertid overfor Dagbladet at de nå ikke har noen opplysninger som knytter mannen til Breivik.

Advokat Vidar Lind Iversen forsvarer mannen.

- Han skulle melde seg for politiet klokka 12.00 i dag, men de valgte heller å pågripe ham. Han erkjenner ulovlig våpenbesittelse. Min klient har ingen tilknytning til det høyreekstreme miljøet. Han hadde så vidt kontakt med deler av dette miljøet på 90-tallet, sier Lind Iversen til Dagbladet.

Så du politiaksjonen i Oslo i går kveld? Da vil vi høre fra deg. Send tips eller bilder på e-post til 2400@db.no, SMS/MMS til 2400 eller ring oss på tipstelefon 2400 0000!

- Hva sier han om politiuniformen og sprengstoffet som ble beslaglagt?

-  Han skal redegjøre for alt i morgen. Han ser fram til å forklare seg, svarer advokaten.

- Jeg vil også be om at etterforskningen av vedkommende skjer ved et annet politidistrikt. Jeg mener de er forutinntatte i denne saken, sier Lind Iversen.

Dagbladet kommer med mer.

Så du politiaksjonen i Oslo i går kveld? Da vil vi høre fra deg. Send tips eller bilder på e-post til 2400@db.no, SMS/MMS til 2400 eller ring oss på tipstelefon 2400 0000!