Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant stjålet bil via Facebook

Thomas Lundmark roser kona Linda Beate som engasjerte seg for å finne bilen.

FANT BILEN: Thomas Lundmark er svært fornøyd med å finne igjen den stjålne bilen. Foto: Vestnytt
FANT BILEN: Thomas Lundmark er svært fornøyd med å finne igjen den stjålne bilen. Foto: Vestnytt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ved å bruke Facebook har kona mi, Linda Beate, bidratt til at jeg har fått tilbake varebilen, stråler en glad Thomas Lundmark overfor Vestnytt.

Thomas Lundmark parkerer vanligvis varebilen av merket Opel Viaro utenfor boligen på Halsvardtørna i Fjell på Vestlandet.

Da han skulle på jobb om morgenen onsdag 8. august var kjøretøyet sportløst borte, skriver avisen.

- Siden jeg hadde verktøy til en verdi på om lag 60.000 kroner i varebilen var jeg fortvilet, og det meste av dagen gikk med på å varsle forsikringsselskap og anmelde forholdet til politiet, sier han.

Lundmark forklarer at han driver et enkeltmannsforetak som tømrer, og uten bil og verktøy var det lite han fikk gjort i jobbsammenheng.

Ektefellen engasjerte seg Bare timer etter at tyveriet ble oppdaget la ektefellen, Linda Beate Lundmark, ut foto og opplysninger om bilen ut på Facebook.

Facebooksiden ble fortløpende oppdatert med bompasseringer og annen relevant faktainformasjon, og med gjentatte oppfordringer om å sende informasjonen videre til venners venner.

- Bombrikken i frontruten var viktig, og jeg kunne på den måten følge bilens bevegelser. Samtidig delte jeg dette så mye jeg kunne på facebook, og venner delte det videre. På den måten ble det spredt fort, sier sier hun til Dagbladet.

I tillegg varslet hun til radiostasjoner, aviser, drosjeselskap og fergeselskap for å informere om det frekke tyveriet.

Raid til Kvam Bompasseringene viste at bilen var på raid til Kvam.

ENGASJERTE SEG: Linda Beate Lundmark. Foto: Vestnytt
ENGASJERTE SEG: Linda Beate Lundmark. Foto: Vestnytt Vis mer

- Fredag 10. august ble jeg oppringt av en mann fra Samnanger som hadde observert bilen utenfor Øyrane Torg. Jeg ringte og varslet politiet, som rykket ut og fikk hånd om bilen. Men gjerningspersonene var sporløst vekke sammen med alt verktøyet fra bilen, forteller Linda Beate.

Hun begrunner sitt store engasjement med at jobben til mannen betyr svært mye for familieøkonomien nå som hun er hjemme i ulønnet permisjon med tre mindreårige barn.

- For et par dager siden kom også verktøyet fra bilen til rette. En ærlig turgåer fant de verdifulle koffertene som var fullstappet med kostbart verktøy i terrenget nede ved Gravdalsvannet på Laksevåg. Vedkommende kontaktet Bergen Vest Politistasjon, som sørget for at verktøyet ble tilbakelevert til min mann, forklarer hun.

Ingen pågrepet - Gjerningspersonene i denne saken har utført straffbare handlinger i flere lensmannsdistrikt, men siden det hele startet med bilbrukstyveriet i Halsvardtjørna i Fjell er det vi som har ansvaret for etterforskningen, opplyser politioverbetjent Bjørn Hagen ved Askøy, Sotra og Øygarden lensmannsdistrikt.

Ingen er hittil pågrepet i saken.

KOM TIL RETTE: Verktøyet har en verdi på rundt 60 000 kroner. Foto: Vestnytt
KOM TIL RETTE: Verktøyet har en verdi på rundt 60 000 kroner. Foto: Vestnytt Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media