Fant stjålne våpen hos politi-blotter

Fire skytevåpen som ble funnet i skapet til politisjefen som ble videofilmet mens han blottet seg foran en tenåringsjente, knyttes direkte til kriminelle handlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et våpen er sporet tilbake til et tyveri i Oslo. Et annet håndvåpen ble i 1977 stjålet fra kriminalpolitiets daværende hovedkvarter i Victoria Terrasse.
Ved siden av politietterforskningen av sedelighetsovergrep, som har skjedd i umiddelbar nærhet av mannens hjemsted noen mil fra Oslo, er også Det særskilte etterforskningsorganet (SEFO) koblet inn i etterforskningen.

Dagbladet får bekreftet at politiet i Oslo - hvor politisjefen fortsatt er ansatt - har funnet fram en gammel anmeldelse og bedt SEFO vurdere saken på nytt.

Voldtekt

En funksjonshemmet kvinne anmeldte politisjefen for voldtekt tidlig på nittitallet.

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd etter at politisjefen gjennom jobben fikk kontakt med kvinnen.

Hun hadde da anmeldt sin tidligere samboer for mishandling.

Saken ble etter mye om og men henlagt. Fornærmede ønsket ikke å la seg avhøre. Nå etterforskes forholdet for fullt.

Politisjefen skal være konfrontert med forholdet, men er ikke formelt siktet.

Rettslig avhør

Advokat Ellen Haugsrud, som for tida har permisjon fra stillingen som politiinspektør ved Oslo politikammer, er politisjefens forsvarer.

Hun har rådet sin klient til bare å la seg avhøre rettslig, noe som blir mottatt med rimelig stor undring blant Haugsruds tidligere kolleger i politiet .

- Min klient er avhørt i retten og jeg mener han har gitt en fornuftig forklaring på våpnene. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier advokat Ellen Haugsrud.

Flere blottinger?

I siktelsen som politiinspektør Hanne Plathe Maartmann har utarbeidet, mener politiet å kunne dokumentere at den 52 år gamle politisjefen fem til seks ganger skal ha blottet seg for tenåringsjenta.

Siste gang ble han videofilmet av jentas foreldre.

Han er også anmeldt for ett tilfelle av blotting som skal ha skjedd mot en annen yngre jente i 1995.

Dagbladet får bekreftet at lensmannen i hjembygda til politisjefen har fått flere andre henvendelser om blotting.

Forholdene skal ligge opp til tjue år tilbake i tid.

Det slår fullstendig beina under teorien om at det er politisjefens tjeneste på barneavsnittet som skal ha ført til at han nå har blottet seg flere ganger.