Sverige

Fant stoff - meldte sønn til politiet

- Håper andre foreldre gjør det samme, sier politiet.

POLITI: Svensk politi rykket ut etter at en mistenker å ha funnet narkotika på sønnens rom. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix
POLITI: Svensk politi rykket ut etter at en mistenker å ha funnet narkotika på sønnens rom. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpixVis mer

For å dempe unges forbruk av rusmidler, har svensk politi i lengre tid oppfordret foreldre til å handle dersom de oppdager at barnet deres bruker narkotika. En mor fra Skurup kommune i Skåne tok dette til seg, og ringte politiet da hun fant et stoff hun mistenkte var narkotika på tenåringssønnens rom.

Nå får hun ros av politiet.

- Det var våkent av mora. Man kan håpe at hennes handlinger blir en vekkerklokke for andre foreldre til å gjøre det samme, sier Patric Nihlén fra kommunepolitiet til Ystads allehanda.

Det ble også opprettet en sak på mistanke om narkotikaforbrytelse.

MISHANDLET: En mann i Alabama skal ha matet et ekorn med amfetamin, og trent den opp til å bli et "angreps-ekorn". Video: AP. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

- Vil hjelpe

Kristian Johansen, fungerende stasjonssjef ved Stavanger politistasjon, sier at også de oppfordrer foreldre å ta kontakt dersom de mistenker at barna deres driver med narkotika.

- Men hovedmålet vårt er ikke å straffe dem, understreker han til Dagbladet.

Seksjonssjefen sier politiet ønsker en oversikt over unge som er på vei ut i et rusmiljø, slik at de kan få hjelp til å komme ut av det.

- Vi har et godt samarbeid med kommunale etater og barnevern, slik at vi kan danne et nettverk rundt dem. De kan få en samfunnsstraff som pålegger dem å følge et oppfølgingsprogram hvor de blir testet jevnlig, fortsetter han.

Mest hasj og marihuana

Johansen forteller at de har ved flere tilfeller har blitt kontaktet av bekymrede foreldre som har funnet narkotika på rommet til barna sine. Når det gjelder mindreårige og narkotika, forteller han at det hovedsakelig dreier seg om hasj og marihuana.

- Vi ser noe ecstasy og amfetamin, og har også hatt tilfeller hvor vi har beslaglagt LSD, sier han.