Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant student død på hybelen sin etter to måneder

En mannlig student ved University of Canterbury i New Zealand ble funnet død på hybelen sin mandag – et sted han trolig har ligget livløs i to måneder.

FUNNET DØD: Det var på en studenthybel ved University of Canterbury at en mannlig student ble funnet død mandag kveld. Han skal ha ligget der i to måneder, ifølge medier. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix
FUNNET DØD: Det var på en studenthybel ved University of Canterbury at en mannlig student ble funnet død mandag kveld. Han skal ha ligget der i to måneder, ifølge medier. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix Vis mer

Bekymringer om studentvelferd er blitt reist etter at en mannlig førsteårsstudent ved University of Canterbury i New Zealand ble funnet død på hybelen sin, der han antas å ha ligget livløs i to måneder før alarmen gikk.

Det skriver flere utenlandske medier, blant andre The Guardian og The Independent.

La merke til lukt

Ifølge lokalavisa Christchurch Press ble den mannlige studenten funnet død på hybelen sin mandag kveld, etter at en gruppe medstudenter la merke til en lukt som spredde seg i gangene og varslet politiet.

Faren til den mannlige studenten skal også ha tatt kontakt med politiet, etter at de først mislyktes i å nå han gjennom bekjente.

Det oppsiktsvekkende dødsfallet, og omstendighetene rundt det, blir etterforsket av politiet i byen. Den mannlige studentens identitet, er ikke kjent for offentligheten.

Christchurch Press skriver videre at hybelen til avdøde skal ha ligget i enden av en gang på universitetets campus, og at den angivelig ikke skal ha blitt gjennomgått av rengjørere eller andre ansatte på en stund.

- Dypt urovekkende

Ifølge The Guardian meddelte New Zealands utdanningsminister, Christopher John Hipkins, sine kondolanser til de involverte mandag, og fortalte at han anså dødsfallet som «dypt urovekkende».

- Tankene mine går til avdødes familie og venner. Dette må være en utrolig vanskelig tid for dem, sa han i en uttalelse, og la til:

- Denne tragedien reiser en rekke spørsmål, som jeg forventer at videre etterforskning skal finne svar på.

Ivaretar studentene

HYGGELIG START PÅ DAGEN: Lærer ved Luhr skole i Lørenskog, Jonas Flåøien, møter elevene sine på en litt spesiel måte, hver eneste morgen. Video: Lur skole Vis mer

Rektor ved University of Canterbury, Cheryl de la Rey, gikk også ut mandag og sa at de hadde fått på plass «omfattende omsorgsprogrammer» etter at funnet var blitt kjent.

Ifølge The Guardian understreket hun at de i tillegg ville iverksette uavhengige undersøkelser for å få svar på hvordan den mannlige studenten kan ha ligget død på hybelen sin i to måneder, uten at noen hadde oppdaget det før.

- Dette er en ekstremt krevende tid for universitetets studenter og ansatte. University of Canterbury vil gjøre alt for å bidra til politiets etterforskning av det tragiske dødsfallet, sa hun i en uttalelse.

Hun la til at det ville bli tilbydd rådgivningstjenester for alle studenter og ansatte ved universitetet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling