Fant student død på hybelen sin etter to måneder

En mannlig student ved University of Canterbury i New Zealand ble funnet død på hybelen sin mandag – et sted han trolig har ligget livløs i to måneder.

FUNNET DØD: Det var på en studenthybel ved University of Canterbury at en mannlig student ble funnet død mandag kveld. Han skal ha ligget der i to måneder, ifølge medier. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix
FUNNET DØD: Det var på en studenthybel ved University of Canterbury at en mannlig student ble funnet død mandag kveld. Han skal ha ligget der i to måneder, ifølge medier. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bekymringer om studentvelferd er blitt reist etter at en mannlig førsteårsstudent ved University of Canterbury i New Zealand ble funnet død på hybelen sin, der han antas å ha ligget livløs i to måneder før alarmen gikk.

Det skriver flere utenlandske medier, blant andre The Guardian og The Independent.

La merke til lukt

Ifølge lokalavisa Christchurch Press ble den mannlige studenten funnet død på hybelen sin mandag kveld, etter at en gruppe medstudenter la merke til en lukt som spredde seg i gangene og varslet politiet.

Faren til den mannlige studenten skal også ha tatt kontakt med politiet, etter at de først mislyktes i å nå han gjennom bekjente.

Det oppsiktsvekkende dødsfallet, og omstendighetene rundt det, blir etterforsket av politiet i byen. Den mannlige studentens identitet, er ikke kjent for offentligheten.

Christchurch Press skriver videre at hybelen til avdøde skal ha ligget i enden av en gang på universitetets campus, og at den angivelig ikke skal ha blitt gjennomgått av rengjørere eller andre ansatte på en stund.

- Dypt urovekkende

Ifølge The Guardian meddelte New Zealands utdanningsminister, Christopher John Hipkins, sine kondolanser til de involverte mandag, og fortalte at han anså dødsfallet som «dypt urovekkende».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer