SVENSK SIM-KORT:  Et Telia sim-kort, tilhørende en svensk kvinne som ikke har vært i Norge år, er blant funnene politiet har gjort på gården Anders Behring Breivik leide på Åsta. Her samler politiet bevismateriele på gården 28. oktober i år. FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX.
Breivik-forsvarerne på  befaring på Vålstua, gården som terrorsiktede Anders Behring Breivik leide. Her fra gården.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SVENSK SIM-KORT: Et Telia sim-kort, tilhørende en svensk kvinne som ikke har vært i Norge år, er blant funnene politiet har gjort på gården Anders Behring Breivik leide på Åsta. Her samler politiet bevismateriele på gården 28. oktober i år. FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX. Breivik-forsvarerne på befaring på Vålstua, gården som terrorsiktede Anders Behring Breivik leide. Her fra gården. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Fant svensk sim-kort i Breiviks PC

Eieren hadde ikke vært i Norge på 15 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et sim-kort tilhørende en svensk tobarnsmor ble funnet i en PC under ransakingen av gården som Anders Behring Breivik hadde leid på Åsta.

Kvinnen ble i slutten av november avhørt av svensk politi, skriver VG.

I avhøret skal hun ha forklart at hun kjøpte bredbåndsabonnementet og USB-pinnen med sim-kortet sammen med en bærbar PC i 2009.

Hun benytter fremdeles begge deler og betaler for abonnementet hvert kvartal.

Ikke i Norge på 15 år Ifølge VG skal kvinnen ikke ha vært i Norge på 15 år, og hun skal ha omtalt situasjonen som «uvirkelig».

Svenske teleeksperter sier at det er mulig å kopiere sim-kort, men at det skal være svært vanskelig å gjennomføre.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken, men bekrefter at politiet fremdeles jobber med å gjennomgå Breiviks PC og flere harddisker.

Det mobile bredbåndet er levert av svenske Telia, som ikke har svart på VGs henvendelser.

(NTB).