Fant sydentur på mobilen

«Æ finn Henningsvær, Svolvær, Misvær og Sørvær, men kor i svarte e Oppholdsvær?»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Grethe Johanne Danielsen satt i campingvogna i regnværet da hun så Dagbladets slagordkonkurranse.

- Vi satt og kjedet oss, også måtte vi jo finne på et eller annet. Men jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, sier Danielsen til Dagbladet i dag.

Etter at hun sendte inn slagordet «Æ finn Henningsvær, Svolvær, Misvær og Sørvær, men kor i svarte e Oppholdsvær?» fikk hun i går telefon fra Dagbladets fungerende sjefredaktør Jane Throndsen om at hun var vinneren av en sydentur.

SMS-farsott

På Dagbladets 2400 har det vært rene leserstormen etter at solvinneren ble kjent i dag. Flere lesere forteller at de har fått slagordet på SMS fra venner og kjente for flere måneder siden.

- Det var litt lånte fjær. Jeg hadde fått den på SMS fra ei på jobben. Det er lenge siden jeg fikk den, men da jeg så avisa i går husket jeg at den lå på mobilen og skrev den om litt, sier Danielsen til Dagbladet.no.

Opphavet til vinnerteksten ble sendt henne fra en arbeidskollega på Sørlandet Sykehus for noen måneder siden.

Får sydentur

SOLSKINNSDAG: Regnværet ble til solskinn for Grethe Johanne Danielsen (57) og mannen Mardon (60) da de vant Dagbladets slagordkonkurranse. Nå venter en drømmeferie i varmere strøk. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/DAGBLADET
SOLSKINNSDAG: Regnværet ble til solskinn for Grethe Johanne Danielsen (57) og mannen Mardon (60) da de vant Dagbladets slagordkonkurranse. Nå venter en drømmeferie i varmere strøk. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/DAGBLADET Vis mer

Av forslagene fra hele landet, var Danielsen alene om å sende inn det folkelige slagordet. Dermed får hun sydentur fra fungerende sjefredaktør Throndsen.

- Av mer enn tusen forslag som ble sendt inn til oss, var dette det beste. At hun dessuten holdt på å drukne i en campingvogn i det norske regnet, gjør sydenturen ekstra fortjent, sier redaktøren.

De siste dagene har Grethe Johanne Danielsen og mannen Mardon sittet i campingvogn i regnværet på Jutøya. Men i dag skinte sola i dobbelt forstand.

- Akkurat nå soler jeg meg, det er vind og blå himmel og godt og varmt, sier en storfornøyd Danielsen.

Fant sydentur på mobilen