VERDT SEKS MILLIARDER: Britiske myndigheter gjorde det som trolig er det største beslaget av kokain i britisk historie da over tre tonn kokain ble funnet på en tanzaniansk båt i forrige uke.Foto: EPA/NCA
VERDT SEKS MILLIARDER: Britiske myndigheter gjorde det som trolig er det største beslaget av kokain i britisk historie da over tre tonn kokain ble funnet på en tanzaniansk båt i forrige uke.Foto: EPA/NCAVis mer

Fant taubåt med kokain verdt seks milliarder kroner

Britisk rekordbeslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter gjorde det som trolig er det største beslaget av kokain i britisk historie da over tre tonn kokain ble funnet på en tanzaniansk båt i forrige uke.

Om kokainlasten var nådd fram til britiske gater, ville den trolig vært verdt over 500 millioner pund (nesten 6 milliarder kroner), opplyste det britiske kriminalpolitiet torsdag.

Den tanzanianske taubåten ble oppbrakt utenfor kysten av Storbritannia av den britiske marinen etter at franske tollere meldte at den fulgte en uvanlig kurs nordover etter å ha passert Kanariøyene.

Selv om mistanken var klar, tok det britiske spesialister lang tid og grundig leting før de fant kokainlasten der den var gjemt på båten.

Mannskapet som besto av ni tyrkiske statsborgere, er pågrepet og siktet for narkotikasmugling.

(NTB)