Fant telefonen i myra etter et helt år - fungerte fortsatt

- Skulle tro et helt år ute i hardt vær hadde tatt knekken på den.

FIKK IGJEN TELEFONEN:  Ole Vidar Furnes mistet telefonen sin i en myr i Troms for 345 dager siden. I går kunne han fortelle Nordlys at telefonen hadde kommet til rette og fungerte som normalt, tross et år ute i hardt vær. Foto: Privat
FIKK IGJEN TELEFONEN: Ole Vidar Furnes mistet telefonen sin i en myr i Troms for 345 dager siden. I går kunne han fortelle Nordlys at telefonen hadde kommet til rette og fungerte som normalt, tross et år ute i hardt vær. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I oktober i fjor mistet Ole Vidar Furnes telefonen sin i myra under en jakttur på Reinøy i Troms.

Hele 345 dager senere, fikk han en uventet beskjed: «Jeg har funnet telefonen din!».

- Jeg regnet med at den var tapt for alltid, sier Furnes til Nordlys, som først omtalte saken.

- Ser helt ny ut Furnes trodde han puttet telefonen i lomma da han og kammeraten var på vei hjem fra jakttur. Men borte var den. I et år, gjennom vinteren og alt, lå Iphonen i ei myr på Reinøy.

- Du skulle tro at et helt år ute i hardt vær hadde tatt knekken på den. Men den ser helt ny ut. Ingen fuktskader eller noe som helst. Ingenting, sier Furnes til Dagbladet.

Telefonen hadde ikke engang ligget i ly for været, den lå midt på ei åpen slette.

- I går var det noen på jobb som snakka om at Iphone var så dårlig, at Samsung var så mye bedre, men dette motbeviser alt, sier Furnes.

Fire år gamle bilder Mannen som fant den, jobber i en telefonbutikk i Tromsø. Han hadde lagt den på badegulvet en halvtime, ladet den opp og funnet ut hvem som eide telefonen.

- Jeg hadde hatt den telefonen i tre år, så det var bilder tilbake til 2010 på den. Det var bildene det var godt å få igjen. Jeg hadde jo kjøpt meg ny telefon, sier Furnes.

Telefonen var full av feriebilder fra flere utenlandsturer, og hadde fire år gamle bilder av barna.

- Det var artig å se hvordan ungene har vokst på fire år. Bildene på skjermen er fortsatt sterke og klare, sier Furnes.