HADDE MED SEG GJENSTANDER TILBAKE: Da politimester Håvard Fjærli og skredekspert Erik Hestnes kom tilbake fra fjellet, hadde de med seg en rekke gjenstander som sannsynligvis tilhører de savnede kvinnene. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
HADDE MED SEG GJENSTANDER TILBAKE: Da politimester Håvard Fjærli og skredekspert Erik Hestnes kom tilbake fra fjellet, hadde de med seg en rekke gjenstander som sannsynligvis tilhører de savnede kvinnene. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

Fant termos, kamera og GPS på rasstedet

Letingen etter savnede Bjørg (43) og Therese (29) gjenopptas etter befaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MOSJØEN LUFTHAVN (Dagbladet): Søket etter savnede Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy (29) gjenopptas i dag. Det er klart etter at politiet og en skredekspert har vært på befaring i rasområdet på Jamtfjelltind.

På rasstedet fant politiet en rekke gjenstander som med stor sannsynlighet tilhører de savnede kvinnene - blant annet ryggsekker, en termos, et sitteunderlag og turproviant, i tillegg til et kamera og en GPS-enhet.

- Vi sender først inn en liten styrke på åtte personer fra politiet, muligens støttet av hunder, forteller Mosjøen-politimester Håvard Fjærli.

Grundige undersøkelserHelikopteret med ham og skredforsker Erik Hestnes om bord lettet 10.50. Klokka 13.30 var det tilbake på Mosjøen lufthavn. Da hadde politiet og forskeren gjort grundige undersøkelser i området, for å sikre seg at det er trygt å sende inn letemannskaper, for første gang siden mandag.

- Sikkerheten er god; det er mye mindre snø der oppe, og vannet har sunket betraktelig. Det skal mye til før forholdene før raset på søndag blir gjenskapt; nå er snøen stort sett borte i bekkeløpene, sier Hestnes, som er forsker ved Norsk Geoteknisk Institutt (NGI).

Politimester Fjærli opplyser at hvis ikke søket med den lille gruppa på åtte fører fram, vil en større styrke bli satt inn i søket.

Ikke sikre- Er det at dere setter inn ei lita gruppe uttrykk for hvor sikre dere er på å finne de savnede?

FRILUFTSSØSTRE: Søstrene Tove Peggy (45, t.v.), Bjørg Heidi (43) og Therese Mari (29) Åkerøy var alle turentusiaster. Nå er alle omkommet eller antatt omkommet etter skredet på søndag. Foto: PRIVAT/POLITIET
FRILUFTSSØSTRE: Søstrene Tove Peggy (45, t.v.), Bjørg Heidi (43) og Therese Mari (29) Åkerøy var alle turentusiaster. Nå er alle omkommet eller antatt omkommet etter skredet på søndag. Foto: PRIVAT/POLITIET Vis mer

- Nei. Denne gruppa skal søke i de områdene der det er mest sannsynlig å finne dem, er svaret fra Fjærli.

- Selv om vi har funnet gjenstander, vet vi verken hvor de savnede ligger, eller hvor de var da de ble tatt av raset, sier forsker Hestnes.

De to Åkerøy-søstrene har vært savnet og antatt omkommet etter sørperaset som tok med seg hele turgruppa på åtte på søndag. Letingen ble avblåst på mandag på grunn av stor rasfare.

Berit Rugeldal (47) og Tove Peggy Åkerøy (45) ble begge gravd fram omkommet av de overlevende etter raset på søndag. To menn ligger på sykehus, mens en mann og en kvinne kom uskadd fra ulykken.

LETEOMRÅDET: Fjellsida ved Jamtfjelltind har vært stengt for letemannskaper siden mandag på grunn av faren for nye ras. Foto: LUFTFORSVARETS REDNINGSTJENESTE/SCANPIX
LETEOMRÅDET: Fjellsida ved Jamtfjelltind har vært stengt for letemannskaper siden mandag på grunn av faren for nye ras. Foto: LUFTFORSVARETS REDNINGSTJENESTE/SCANPIX Vis mer