Fant to ihjelkjørte katter i tunnel

Stengte Gudvangatunnelen under leiteaksjon.

LETEAKSJON: Letemannskap går inn i Gudvangatunnelen. Foto: Privat
LETEAKSJON: Letemannskap går inn i Gudvangatunnelen. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To ihjelkjørte katter ble funnet i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane fredag. Tunnelen ble i perioder stengt for trafikk mens dyrevernere, politi og Vegvesenet lette etter en savnet kattefamilie.

- Vi tror noen har dumpet kattungene inne i tunnelen, sier leder av Dyrevernlaget i Indre Sogn, Randi Aarethun, til Dagbladet.no.

Hun tror det er en kattemor og ungen hennes som er funnet døde på to forskjellige steder i tunnelen. 

- Det så ut som om kattene hadde gått i hver sin retning av tunnelen for å komme seg ut, sier Aarethun til Dagbladet.no.

- Det er forferdelig forferdelig trist. Jeg blir skikkelig forbanna når jeg tenker på at folk har gjort dette med vilje.

Tunnelen på E16 mellom Flåm og Gudvangen ble holdt stengt fra klokken 23 fredag kveld i perioder på inntil en halv time.

De små kattepusene ble observert i tunnelen forrige helg, men da hadde verken Vegvesenet eller politiet ressurser til å sende folk til stedet.

Dyrevernlaget i Indre Sogn har i løpet av uken vært ute og lett etter kattene, men uten hell. Fredag fikk de hjelp av både politiet og Statens vegvesen, men da søket ble avsluttet natt til lørdag, var ingen katter funnet i live.

Hun roser de 15 frivillige som deltok i letingen fredag kveld og natt lørdag. 

- Jeg er så glad for at de ville stenge tunnelen, og jeg er så takknemlig for de som hjalp å lete. Enkelte hadde kjørt i to timer for å være med. Vi holde på til klokken fire i natt, sier Aarethun til Dagbladet.no.