Fant to kilo sprengstoff i bil

Stort område ble sperret av i Flora.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet tok ingen sjanser da sprengstoff ble observert inne i en mistenkelig bil i Flora kommune onsdag kveld. Et område med en radius på 400 ble avsperret, og et bolighus i nærheten ble evakuert, samtidig som eieren av bilen ble arrestert og ei sprengstoffgruppe fra Oslo ble tilkalt.

Ikke armert

- Inne i bilen fant ekspertene to kilo sprengstoff, sammen med fenghetter. Sprengstoffet var imidlertid ikke armert, og det lokale politiet kunne dermed ta hånd om det, forteller Nils Erik Eggen, stasjonssjef ved Flora politistasjon, til Dagbladet.no.

- Sprengstoffet er av ymse slag, blant annet dynamitt, sier Eggen, som legger til at to kilo kunne gjort betydelig skade ved en eksplosjon.

Alarmen er nå avblåst, og situasjonen har vendt tilbake til det normale på det lille stedet Svarthumle.

Satt i bilen i et døgn

Det var onsdag politiet fattet interesse for bilen, som hadde stått parkert på Svarthumle siden kvelden før, hele tida med en mann inni, ifølge lokalavisa Firda.no.

Onsdag kveld kom politiet og hentet mannen på bakgrunn av mistanke om narkotikaforbrytelse, og det ble da oppdaget at det var sprengstoff inni bilen. Omfattende sikkerhetstiltak ble derfor satt i verk; Oslo-ekspertene ble tilkalt og ankom torsdag ettermiddag i helikopter.

Bileieren, en mann i 30-åra som skal være en kjenning av politiet fra Sunnfjord, satt inne i avhør store deler av dagen, men er nå dimittert og har fått tilbake bilen.

- Vi har gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Videre etterforskning vil vise om det er grunnlag for siktelse, sier stasjonssjef Eggen til Dagbladet.no.