Fant to kilo sprengstoff i bil

Stort område ble sperret av i Flora.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet tok ingen sjanser da sprengstoff ble observert inne i en mistenkelig bil i Flora kommune onsdag kveld. Et område med en radius på 400 ble avsperret, og et bolighus i nærheten ble evakuert, samtidig som eieren av bilen ble arrestert og ei sprengstoffgruppe fra Oslo ble tilkalt.

Ikke armert

- Inne i bilen fant ekspertene to kilo sprengstoff, sammen med fenghetter. Sprengstoffet var imidlertid ikke armert, og det lokale politiet kunne dermed ta hånd om det, forteller Nils Erik Eggen, stasjonssjef ved Flora politistasjon, til Dagbladet.no.

- Sprengstoffet er av ymse slag, blant annet dynamitt, sier Eggen, som legger til at to kilo kunne gjort betydelig skade ved en eksplosjon.

Alarmen er nå avblåst, og situasjonen har vendt tilbake til det normale på det lille stedet Svarthumle.

Satt i bilen i et døgn

Det var onsdag politiet fattet interesse for bilen, som hadde stått parkert på Svarthumle siden kvelden før, hele tida med en mann inni, ifølge lokalavisa Firda.no.

Onsdag kveld kom politiet og hentet mannen på bakgrunn av mistanke om narkotikaforbrytelse, og det ble da oppdaget at det var sprengstoff inni bilen. Omfattende sikkerhetstiltak ble derfor satt i verk; Oslo-ekspertene ble tilkalt og ankom torsdag ettermiddag i helikopter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer