Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant to kniver

KRISTIANSAND (Dagbladet): Undervannsjegerne har funnet en kniv med slire i badevannet, bare hundre meter unna der Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble funnet drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet skal nå undersøke om det var denne kniven som ble brukt da småjentene ble brutalt drept for snart en måned siden.

I går gjorde Morten Vonheim og Yngvar Harila to knivfunn i badevannet 2. Stampe. De to ekspertene fra firmaet Centra Consult saumfarte hver millimeter i vannet.

Etter en halvtimes søk, ved 16-tida i går ettermiddag, fant de to ekspertene en kniv i en svart slire. Kniven kan være en såkalt «armyknife».

Vonheim og Harila tok deretter kniven med seg til land, hvor de plasserte slira og kniven i en plastboks. Deretter fylte de vann i plastboksen for å hindre rust.

Ved 19-tida fant Vonheim og Harila enda en kniv, sannsynligvis en tollekniv. Denne kniven har sannsynligvis ligget i vannet lenge, ettersom den var svært rusten. Derfor er ikke denne kniven fullt så interessant.

Vil ikke bekrefte

- Hvis vi finner noe interessant der oppe, så blir det sendt til videre undersøkelser i Oslo. Når vi setter i gang søk i området, som er stort, regner jeg med at vi finner en del. Men om det er noe interessant, vet vi ikke før vi har fått definert funnene, sier kriminalsjef Arne Pedersen til Dagbladet.

Han vil verken bekrefte eller avkrefte om det ble funnet en kniv i badevannet i går ettermiddag.

Politiet i Kristiansand jobber ut fra teorien at jentene ble drept med kniv. Etterforskerne vil ikke kommentere om det er snakk om ett eller flere drapsvåpen.

- Hvorfor gikk det tre uker før dere begynte å søke i badevannene i området?

- Det er rett og slett fordi vi har beveget oss videre i saken og dermed besluttet at vi skulle ta et søk, svarer kriminalsjef Pedersen, som avviser at finsøket av badevannet startet på bakgrunn av tips.

Interessante funn

De to småjentene ble seksuelt misbrukt og drept fredag 19. mai. I en måned har 40 etterforskere jobbet intenst for å løse drapsgåten. De tekniske sporene i saken skal til nå ikke ha gitt etterforskerne håndfaste spor, selv om det ble gjort mange interessante tekniske funn på åstedet. Et funn av et drapsvåpen vil imidlertid bety mye.

Kilder sier til Dagbladet at det er knyttet spesiell interesse til det første knivfunnet i går ettermiddag.

Dersom etterforskerne nå har funnet drapsvåpenet, vil de ha ytterligere informasjon å konfrontere en framtidig siktet med. Imidlertid vil det bli vanskelig å finne biologiske spor på en kniv som har ligget i vann. Likevel vil gårsdagens interessante funn i 2. Stampe bli sendt til videre analyser på Helsfyr i Oslo.

Åstedsrapport

Det blir imidlertid understreket overfor Dagbladet at drapsjegerne ikke nødvendigvis må finne drapsvåpenet for å løse saken.

Politiet i Kristiansand vil også i løpet av få dager få tilsendt en såkalt åstedsrapport fra Kripos i Oslo. Etterforskerne har i flere dager ventet på denne rapporten, som blant annet vil fortelle mer om hvordan gjerningsmannen oppførte seg på åstedet.

Undervannseksperter

Det er ventet at Centra Consult vil fortsette søket i 2. Stampe i dag. Søket foregår fra båt og ekspertene bruker både videokameraer og metalldetektorer

De tre vannene i Baneheia, 1. 2. og 3. Stampe, er hittil ikke blitt finsøkt. Firmaet Centra Consult har bistått politiet i en rekke andre saker. I Orderud-saken fikk Romerike politidistrikt hjelp av Vonheim og Harila i jakten på drapsvåpnene. I etterforskningen av drosjedrapet i Nittedal var det undervannsekspertene som til slutt fant drapsvåpenet.

FUNN: Her finner Morten Vonheim (foran) og Yngvar Harila en knivliknende gjenstand i 2.stampe i Baneheia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling