Fant to-meters pytonslange under sofaen

Anne-Grethe skulle støvsuge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sandnes-kvinnen Anne-Grethe Lagergren ble vettskremt da hun plutselig fant en tjukk slange under sofaen hjemme i sin egen stue, i går kveld.

Hun var i gang med støvsuging, da hun oppdaget halen på en slange stikke ut under sofaen.

- Jeg hylte og sprang ut på kjøkkenet, men mannen min sa jeg skulle ta det med ro. Det er lettere sagt enn gjort. Jeg er helt skjelven ennå, forteller Lagergren til Stavanger Aftenblad.

Mannen kom inn i stua, og så straks at slangen var mye større enn de som naturlig hører hjemme i Norge - med sine nærmere to meter.

- Jeg trodde ikke det jeg så, den var tykk som armen på en mann, sier Leif Lagergren til Aftenbladet.

Politiet tok kontakt med Falken, men før de kom fram hadde ekteparet funnet ut at slangen tilhørte sønnen til en nabo. De hadde savnet slangen i to uker, men ikke varslet naboene. Slangen hadde kommet seg inn gjennom familien Lagergrens verandadør.

Faren til slangeeieren gjorde kort prosess og skar hodet av dyret. Lagergren kommer likevel til å anmelde forholdet, da de er provosert over at naboene ikke varslet om at det var en pytonslange på frifot i nabolaget.

Politiet vil reagere

Familien som eide pytonslangen hadde etter det Dagbladet.no erfarer ikke tillatelse til å ha slangen hjemme hos seg. Familien kan derfor regne med en reaksjon fra politiet, uavhengig av en eventuell anmeldelse fra familien Lagergren, opplyser politiet.

- De kan vente seg en anmeldelse fra politiet for ulovlig innførsel og besittelse av slangen, sier politivaktleder Lars Os ved Sandnes politistasjon til Dagbladet.no.

- At de ikke hadde varslet naboene om at slangen var på frifot i to uker, er også noe påtalemyndigheten må ta med i sin vurdering av reaksjonen, sier han.

Ifølge politivaktlederen er det vanlig med forelegg i slike saker, men hvor stort dette kan bli vil han ikke anslå.

<B>TO METER PYTON: </B>Det var en pytonslange omtrent som denne Anne-Grethe fant under sofaen sin i Sandnes. Naboene kan vente en reaksjon fra politiet.