Fant to millioner fra Nokas-ranet

Politiet i Stavanger mener de har funnet minst to millioner kroner av utbyttet fra dødsranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengene knyttes til Nokas-siktede Metkel Betew. Det nye pengefunnet blir overfor Dagbladet bekreftet av flere kilder. Funnet blir betegnet som et gjennombrudd i jakten på ransutbyttet.

Politiet mener millionene stammer fra Nokas-tellesentralen, og at etterforskningen har vist at Metkel Betew har hatt tilgang til pengene.

-  Hemmelig

Metkel Betews forsvarer, advokat Marius Dietrichson, raser mot politiet i Stavanger.

-  Jeg er forbannet på at jeg ikke får informasjon som politiet framhever som viktig. Det ser ut til at informasjonen er gitt til pressen for at opplysningen ikke skal settes i rette sammenheng, i motsetning til hva som vil skje under en hovedforhandling.

-  Jeg har merket meg at denne informasjonen har vært så hemmelig at jeg må snakke om å gå til retten for å få den bekreftet, sier han.

DNA-funn i lastebil

Dagbladet kan i dag vise et nytt bilde tatt i Stavanger ved åttetida ransmorgenen. En lastebil ble påtent utenfor politistasjonen. Lastebilen brant ikke opp, og inne i lasterommet fant politiets teknikere en rekke gjenstander. Betew er DNA-koblet til utstyret. Betew er også knyttet til leiligheten som Kjell Alrich Schumann leide i Stavanger før dødsranet.

Fant to millioner fra Nokas-ranet

Beslaget av de to millionene ble gjort for noen uker siden. -  Vi kan ikke kommentere noe av dette. Dette er ting som vi jobber iherdig med akkurat nå, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø.

-  Hvor mye av ransutbyttet har dere funnet?

-  Vi har funnet forholdsvis begrensede summer, svarer han.

Dagbladet kjenner detaljer i politiets jakt på ransutbyttet. I over et år er det gjort en rekke beslag, både i Norge og i utlandet.

Pengetransaksjoner

Bare dager etter dødsranet ble det beslaglagt penger i en bil utenfor Ås som kunne stamme fra Nokas-ranet. Det viste seg ikke å stemme. Stavanger-politiet har fått en rekke meldinger fra banker og kredittinstitusjoner, der det er varslet om mistenkelige pengetransaksjoner.

Det ble funnet 150 000 kroner i en kommode hos den siktede kickbokseren Erling Havnå. I tillegg ble Kjell Alrich Schumann tatt med 63 000 kroner i sekken da han ble pågrepet.

RASER: Marius Dietrichson, advokat.
SIKTET: Metkel Betew.
FANT GJENSTANDER: Dette bildet er tatt i Stavanger rundt klokka 08 5. april i fjor. Nokas-ranerne har akkurat satt fyr på en lastebil utenfor politistasjonen. I lastebilen fant politiet en rekke gjenstander, og Metkel Betew er én av de siktede som er DNA-koblet til utstyret.