- Fant to sivile døde etter gårsdagens artilleriangrep

De første sivile dødsfallene.

BLE ANGREPET: Øya Yeonpyeong vest i Sør-Korea ble i går angrepet av artilleriangrep fra Nord-Korea. I dag ble to sivile lik funnet. Foto: EPA/Yonhap/Scanpix
BLE ANGREPET: Øya Yeonpyeong vest i Sør-Korea ble i går angrepet av artilleriangrep fra Nord-Korea. I dag ble to sivile lik funnet. Foto: EPA/Yonhap/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skal ha blitt funnet to sivile lik etter gårsdagens artilleriangrep fra Nord-Korea. Ifølge Reuters viste den sørkoreanske TV-kanalen YTN bilder av de to sivile likene i dag.

Sørkoreansk kystvakt bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at de har funnet to mannlige anleggsarbeidere helt utbrent.

Nord-Korea skal ha skutt rundt hundre artillerigranater mot Yeonpyeong. Tidligere er det kjent at to sørkoreanske soldater ble drept i angrepet, mens 17 soldater og tre sivile ble skadd. Sørkoreanske militære bekrefter de besvarte ilden, mens Nord-Korea hevder det var naboen i sør som skjøt først.

Det har en rekke ganger vært skuddveksling som har ført til dødsfall i området, men gårsdagens angrep regnes som det mest alvorlige siden Koreakrigens slutt i 1953. Det er også tilsynelatende det eneste som har vært til fare for sivile.

Nord-Korea har selv varslet flere «nådeløse» angrep på Sør-Korea. Sør-Korea og president Lee Myung-bak uttalte i går at angrep som rammer sivile er utilgivelig, og lovte at det vil komme en streng reaksjon.

Sørkoreanske eksperter er soleklare på at president Lee ikke har noe valg, og at Sør-Korea bør bombe Nord-Korea sønder og sammen.