OVERDOSE: De to kvinnene tok overdose på heroin mens barna deres satt i baksetet. Foto: Politiet
OVERDOSE: De to kvinnene tok overdose på heroin mens barna deres satt i baksetet. Foto: PolitietVis mer

Fant to spedbarn etter overdose

- Dette er en utrolig tragisk situasjon, og det er disse skjønne barna som blir hardest rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To mødre i delstaten Florida i USA ble i forrige uke arrestert etter at de sammen tok overdose i en bil mens de to spedbarna deres satt i baksetet.

Barna er henholdsvis en måned og to måneder gamle.

Da politiet kom til stedet hadde ambulansepersonalet allerede ankommet, og var i ferd med å ta hånd om kvinnene som hadde sniffet heroin.

Her tar politiet seg inn i bilen. Foto: Politiet
Her tar politiet seg inn i bilen. Foto: Politiet Vis mer

- Tragisk situasjon

Politiet i Boynton Beach skriver i en statusoppdatering at de to kvinnene ble kjent med hverandre under et rehabiliteringsopphold mens de begge var gravide.

De skriver også at det var en av mødrene som først kontaktet nødtelefonen da hennes venninne fikk kramper. Før hun rakk å fortelle hva som skjedde og hvor de var, gikk også hun inn i sjokk, men heldigvis så en forbipasserende hva som skjedde, og overtok samtalen.

De to små barna ble tatt med til politistasjonen der de ble tatt hånd om før de ble overlatt til barnevernet. De bor nå hos familiemedlemmer, mens de to kvinnene sitter i fengsel etter å ha blitt skrevet ut fra sykehuset.

- Dette er en utrolig tragisk situasjon, og det er disse skjønne barna som blir hardest rammet. Vi håper de to kvinnene skjønner alvoret etter denne hendelsen, og at de får hjelp til å bli kvitt avhengigheten. Vi ønsker dem lykke til, skriver politiet.

Døde

I august ble en 39 år gammel kvinne fra New Jersey pågrepet og siktet etter at hun ruset seg i bilen mens datteren satt i baksetet.

Mora kontaktet myndighetene da hun oppdaget at datteren var bevisstløs, men livet hennes sto ikke til å redde.

I 2014 ble hun arrestert etter å ha blitt funnet bevisstløs i en leilighet, mens barnet hennes badet i en dam i nærheten. Hun ble da ifølge Burlington County Times dømt til ett års fengsel.

I 2008 ble hun også arrestert etter at barna hennes på to og elleve år ble funnet alene hjemme. Oppdagelsen skjedde etter at politiet oppdaget den nå 39-år gamle kvinnen på en parkeringsplass. Hun skal også da ha vært påvirket av narkotika.

Den gang ble hun idømt fem års prøvetid, og barna hennes ble midlertidig plassert i fosterhjem.

- LØP!: Denne pressekonferansen fra Lake County Sheriff's Office har vakt oppsikt. Videoen, hvor doplangere blir truet, har i skrivende stund blitt delt 11 000 ganger. Video: Facebook / Lake County Sheriff's Office Vis mer

Bestemor

Dagbladet skrev i fjor om en annen episode der politiet i Ohio hadde kommet over et par som hadde tatt en overdose heroin i en bil. I baksetet satt kvinnens barnebarn på fire år.

De opprørende bildene skapte storm på Facebook. Mange kommenterte at det var unødvendig av politiet å legge ut bildene uten å sladde ut ansiktene til de involverte.

I Facebook-innlegget skriver imidlertid politiet at målet ved å publisere bildene, var å skape blest.

«Vi er fullt klar over at noen kanskje vil bli støtt av disse bildene, og for det beklager vi, men det er på tide at befolkningen som ikke bruker narkotika ser hva vi må håndtere på daglig basis», het det blant annet i meldingen.

«Vi føler at det er nødvendig å vise den andre siden av dette forferdelig stoffet. Vi føler at vi trenger å være stemmen til barn som vokser opp i dette fryktelige rotet. Dette barnet kan ikke tale for seg selv, men vi håper at denne historien kan få andre til å tenke seg om to ganger før de injiserer denne giften mens de har et barn i sin omsorg.»

60 000 døde

I fjor kom de første rapportene om det som av myndigheter og medier ble omtalt som en «heroinepidemi» i USA, og ifølge en Bloomberg-artikkel er det ofte reseptbelagte medisiner som har skylda for at misbruket starter.

Hele fire av fem nye heroinbrukere rapporterer at de tidligere har misbrukt reseptbelagte smertestillende.

Rundt 435 000 amerikanere rapporterte at de har brukt heroin de siste 30 dagene, ifølge den siste nasjonale undersøkelsen fra 2014. I 2007 var antallet 161 000, skriver Bloomberg.

Overdoser er hyppigste dødsårsak blant amerikanere under 50 år, større enn trafikkulykker og skytevåpen til sammen. Myndighetene anslår forsiktig 142 overdosedødsfall om dagen.

Beregninger gjort av New York Times anslår at så mange som 59 000 amerikanere døde av overdose i 2016