Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjeldent funn i Virgina:

Fant tohodet slange i hagen

- Jeg klarte ikke slutte å stirre.

EKSTREMT SJELDEN: Denne tohodede kobberhodeslangen ble funnet i en hage i Woodbrige, Virginia søndag kveld. Video: J.D. Kleopfer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Stephanie Myers fikk seg mildt sagt en overraskelse da hun gikk ut i hagen søndag kveld. Mens hun kastet et blikk over til naboens blomsterbed, fikk hun øye på en høyst uvanlig skapning blant blomstene - en slange med to hoder.

- Jeg prøvde å se bort, men jeg klarte ikke slutte å stirre, forteller hun USA Today.

To uker gammel

Myers postet et bilde av slangen på Facebook-siden til de lokale dyrevernsmyndighetene, med teksten: «Hva er sjansen for å finne en tohodet slange???»

Posten vekket stort engasjement, og etter dialog med myndighetene ble slangen ble brakt inn til krypdyrekspert J.D. Kleopfer, som fant ut at den var en to uker gammel tohodet kobberhodeslange.

TO HODER: - Med litt flaks og god omsorg, håper vi å kunne donere denne til en dyrehage, skriver krypdyrekspert J.D. Kleopfer på Facebook, under bildet han la ut av den sjeldne slangen. Foto: J.D. Kleopfer
TO HODER: - Med litt flaks og god omsorg, håper vi å kunne donere denne til en dyrehage, skriver krypdyrekspert J.D. Kleopfer på Facebook, under bildet han la ut av den sjeldne slangen. Foto: J.D. Kleopfer Vis mer

Svært sjelden

- En tohodet slange som denne er ekstremt sjeldent å finne ute i det fri, dette er den første jeg har sett noen gang. De er noe vanligere å finne i fangenskap, som et resultat av innavl, forteller han til Dagbladet.

- Grunnen til det er at de ikke overlever særlig lenge. De klarer ikke å koordinere bevegelsene sine, det gjør det nærmest umulig for dem å jakte etter mat eller flykte fra farer.

Den lille baby-slangen blir nå tatt hånd om av en erfaren krypdyrpasser i Virginia, der den ble funnet. De gjør sitt beste for å ta godt vare på den, slik at den en dag kan bli utstilt i en dyrehage der det tilrettelegges for et godt og langt liv.

Kobberhodeslangen er en av de vanligste giftslangene i øststatene i USA. De er ikke kjent for å være aggressive, men kan angripe mennesker hvis de blir forstyrret.

- Heldigvis ser vi veldig få dødsfall etter bitt fra kobberhodeslanger. Når det skjer, er det oftest fordi man ikke har søkt medisinsk hjelp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!