Fant tomhylser i bilen

Flere bevis i retning av at ektemannen skjøt Marita Strøm, hevder politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har tidligere opplyst at de tekniske funnene i bilen har vært blant de viktigste grunnene til at Osman Omar Osman er arrestert for drapet på sin kone.

Patronhylser kastes ut av siden på en pistol når den avfyres. Dermed kan funnet av hylsene tyde på at pistolen Marita Strøm ble drept med, var inne i bilen da skuddene falt.

Politisjefen opplyser at de har konfiskert flere våpen hos de åtte som er arrestert i saken.

Kulehull

Bilen der drapet skjedde har et kulehull på høyre bakskjerm like ved baklyset. En annen kule har gått inn i bildøren foran på førersiden. Politiet spør seg hvordan denne kulen kan ha havnet i bildøren uten at Osman Omar Osman, som skal ha sittet i førersetet, ble truffet.

- Vi skal finne ut om det er mulig å sitte i førersetet uten å bli truffet av et slikt skudd, sier politisjefen til Aftenposten.

- Lite håp

Ifølge forhørsdommer Rizgar Abdullah har Osman Omar Osman lite håp om å slippe ut av fengsel før han eventuelt blir funnet uskyldig i en rettssak.

Rizgar Abdullah er leder av etterforskningen og har gjort det klart at Osman ikke vil bli sluppet fri. Blir Osman dømt kan han få inntil 20 års fengsel.

- Vi har gode bevis på at han har gjort det. Han hevder at noen andre har gjort det, og vi etterforsker for å finne ut om det kan være tilfelle, sier Rizgar Abdullah til Aftenposten.

Han etterlater imidlertid liten tvil om hva han mener bør bli utfallet av saken.

(NTB)

NYE FUNN: Funnet av hylser tyder på at pistolen Marita Strøm (bildet) ble drept med, var inne i bilen da skuddene falt.