Trump tok imot Stoltenberg i Det hvite hus:

Fant tonen, men fortsatt trussel om at USA kutter i sine Nato-forpliktelser

- Jeg opplevde det som et helt normalt håndtrykk.

MØTTES: Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, møtte USAs president, Donald Trump, i Det hvite hus. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
MØTTES: Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, møtte USAs president, Donald Trump, i Det hvite hus. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): - Vi hadde en god tone. Det var en ryddig og god samtale. Det er nyttig og nødvendig å ha denne typen møter med USAs president, sier Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, etter sitt første møte med USAs president Donald Trump i Det hvite hus.

De to satt alene sammen og diskuterte i 15 minutter i Det ovale kontor før medarbeiderne deres kom inn for å delta. I sofaen på Trumps side, satt forsvarsminister James Mattis, stabsjef Reince Priebus og hans nasjonale sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster. Ifølge Dagbladets opplysninger tok særlig Mattis og McMaster ordet under møtet. Trump selv stilte uten notater.

- Et flott møte med Natos generalsekretær. Vi ble enige om viktigheten av å få land til å betale deres rettferdige andel og å fokusere på truslene fra terrorisme, skrev Trump selv på Twitter etter møtet.

Etterpå hadde heller ikke Stoltenberg noe å utsette på møtet. Selv opplevelsen av Trumps beryktede håndtrykk, som har stjålet overskriftene i møter med andre statsledere, var han fornøyd med.

- Jeg opplevde det som et helt normalt håndtrykk. Jeg kan ikke fatte at det er noen sak. Jeg har trykket mange hender i mitt liv, og oppfattet ikke det som spesielt annerledes enn andre håndtrykk, sier Stoltenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.