Fant tonnevis av marihuana i havet

Ingen vet hvem som eier stoffet, som på gata har en verdi på over 17 millioner kroner.

FIRE TONN MARIHUANA: Den amerikanske kystvakta gjorde storfangst da den fant over 4 tonn marihuana i sjøen utenfor kysten av California. I alt 160 baller med det narkotiske ble plukket opp fra vannet utenfor Dana Point i Los Angeles. Foto: Carlos Julio Martinez / AP Photo / Ntb Scanpix
FIRE TONN MARIHUANA: Den amerikanske kystvakta gjorde storfangst da den fant over 4 tonn marihuana i sjøen utenfor kysten av California. I alt 160 baller med det narkotiske ble plukket opp fra vannet utenfor Dana Point i Los Angeles. Foto: Carlos Julio Martinez / AP Photo / Ntb ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske kystvakten gjorde storfangst da den fant over 4 tonn marihuana i sjøen utenfor kysten av California. Men kjempebeslaget er et lite mysterium.

I alt 160 baller med det narkotiske stoffet lå og duppet i vannet utenfor Dana Point, 96 kilometer sør for storbyen Los Angeles.

Ingen vet hvem som eier stoffet, som på gata har en verdi på over 17 millioner kroner. Det er heller ingen som aner hvorfor marihuanaen ble dumpet i sjøen.

Det er særlig størrelsen på beslaget som har fått politiet og kystvakten til å stusse.

Det er for stort til å få plass i småbåtene som vanligvis brukes til å smugle marihuana over grensen fra Mexico. Samtidig har det ikke kommet inn noen meldinger om større fartøyer i området med problemer.

- Det får en jo til å lure på hvordan det havnet her, sier talsmann for det lokale politiet Joe Balicki.

(NTB)