Fant torturkammer

Britiske soldater har funnet det de tror var serbisk politis torturkammer i Kosovos hovedstad Pristina. I kjelleren av en politistasjon ble det funnet narkotika, kniver, sverd og en motorsag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk militær-talsmann hevder at etterforskere fra FNs krigsforbryter-domstol i Haag har besøkt tortur-cella to ganger.

- Vi har funnet det vi hevder er sterke bevis for systematisk tortur av fanger som Milosevic' politi har utøvet, sier talsmann Nick Ckissitt.

NATO skal ha funnet flere åsted hvor serbiske soldater skal ha begått overgrep mot kosovo-albanere.

Torturredskap

I kjelleren er det funnet fotografier og slagvåpen. På ei stor treklubbe er det brent inn 'Munnlukkeren'. Det er også funnet flere jernstenger i cella i kjelleren på det fem etasjes høye politihuset.

Militærkilder som MSNBC siterer, hevder at det også er funnet flere narkotiske stoffer som skal få motvillige fanger til å snakke. Kaptein Andy Reeds sier at noen av stoffene muligens ble brukt til å holde fangene våkne under avhør fordi de øker hjerterytmen.

Nyvasket

Det kan ikke være lenge siden noen har vært nede i skrekk-kjelleren. Trappene ned til kjelleren er nyvasket. I rommet ble det funnet en motorsag, tåregassbeholdere- og masker, i tillegg ble det funnet blodflekker på gulvet.

En tidligere fange skal ha forklart hvordan han tilbragte 40 døgn i kjelleren. Minst fire mennesker skal ha dødd i den perioden.

- Jeg gikk rundt her nede i dag tidlig. Det var ekkelt, jeg kunne føle ondskapen, sier den britiske fallskjermjegeren David Blakey til MSNBC.