Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant tre halshugde menn i Irak

Trolig utendlandske gisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn er funnet halshogd nord for Bagdad. Ofrene antas å være utlendinger.

Ifølge irakisk politi er mennene tatovert med tyrkisk og arabisk skrift, men ingen av ordene skal være arabiske. En talsmann for de amerikanske styrkene tror likevel at ofrene er arabere.

Mennene ble funnet onsdag morgen av medlemmer av Den irakiske nasjonalgarden. De lå i veikanten like ved byen Dujail 60 kilometer nord for Bagdad.

Blant utlendinger som er meldt savnet i Irak, er flere lastebilsjåfører fra Tyrkia og Jordan. To journalister fra Frankrike og to kvinnelige hjelpearbeidere fra Italia holdes som gisler.

En tyrkisk tolk som har vært fanget siden juli, er løslatt, opplyste en tyrkisk diplomat onsdag. Selskapet 23-åringen arbeidet for, trakk seg ut av Irak for flere uker siden. En annen tyrker, som ble kidnappet samtidig med tolken, ble imidlertid drept av gisseltakerne.

Onsdag varslet et jordansk transportfirma at det har trukket seg ut av Irak for å redde livet til en jordansk sjåfør som nylig ble kidnappet.

Gisseltakerne offentliggjorde tirsdag et videobånd hvor de truet med å drepe sjåføren hvis selskapet ikke trakk seg ut av Irak innen to døgn.

(NTB-Reuters)

<B>JORDANSK LASTEBILSJÅFØR: En radikal gruppe viste i går fram dette bildet av en jordansk lastebilsjåfør som skal være tatt til fange i Irak. Politiet har foreløpig ikke identifisert hvem de tre som ble funnet halshugget er.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media