Fant tre millioner

Dermed mangler bare 442 millioner kroner fra et av verdens frekkeste banktyverier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Brasil jobber på spreng for å fakke tyvene som slo til mot sentralbanken i Fortaleza forrige helg.

Tyveriet var svært profesjonelt utført, og gjerningsmennene åpnet blant annet en hagebutikk for usjenert å kunne fjerne flere tonn med jord fra den 80 meter lange tunnelen de lagde inn til bankvelvet.

Kort tid etter innbruddet fant politiet en hvit varevogn med 6000 kroner i stjålne penger ved åstedet.

I går bekreftet etterforskerne at de i tillegg har funnet tre millioner kroner i en Mitsubishi varebil som ble fraktet på en biltrailer.

- Vi fikk et tips på mandag om at noen hadde kjøpt bilen kontant, noe som nesten aldri skjer, sier polititalskvinne Sabrina Albuquerque til nyhetsbyrået Associated Press.

To avhørt

Bilen ble kjøpt lørdag ettermiddag og ble lastet om bord på traileren noen timer seinere. Siden pengene som ble funnet i bilen stammer fra innbruddet, kan politiet slå fast at tyvene var ferdige i banken seinest lørdag kveld.

Trailersjåføren og en annen person blir avhørt, men det er foreløpig ingenting som tyder på at de har noe med tyveriet å gjøre.

Politiet sier at de ikke er sikre på at funnet har ført dem nærmere en oppklaring av saken.

- Dette kan være et forsøk på å føre etterforskerne inn på feil spor, sier Albuquerque.

Ikke forsikret

Så langt er ingen pågrepet for ranet, men politiet gransker flere kriminelle gjenger. Flere aviser skriver at en av de heteste teoriene er at en av de to store organiserte bandene i Sao Paulo som står bak.

En annen teori er at de gjengene har samarbeidet om giganttyveriet.

Pengene var ikke forsikret, og regningen etter ranet må dekkes av skattebetalerne. Banken opplyser at de bare forsikrer penger som er under transport.

Videokameraet i bankvelvet klarte ikke å filme ranerne fordi en bankansatt hadde plassert en gaffeltruck foran linsen.

Det er fortsatt uklart hvorfor verken bevegelsesdetektoren eller alarmen i bankvelvet fungerte.

SMÅPENGER: Her er mitsubishien politiet fant med vekslepenger fra banktyveriet.