Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fant tre milllioner hos Nokas-siktet

29-åringen varetektsfengslet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet pågrep den 29 år gamle mannen i en leilighet i Oslo i går. Han er et relativt nytt navn for etterforskerne, og politiet skal ha kommet på sporet av ham på bakgrunn av avhør av andre personer.

Mannen er ikke siktet for selve Nokas-ranet, men for å ha oppbevart deler av utbyttet. I  dag ble han varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud.

Ifølge NRK ble det beslaglagt over tre millioner kroner i forbindelse med pågripelsen av 29-åringen. Politiet mener han har hjulpet Nokas-ranerne med å skjule deler av utbyttet.

Beløpet kommer i tillegg til minst to millioner kroner fra ransutbyttet som ble funnet i forrige uke. Funnet ble betegnet som et gjennombrudd i jakten på ransutbyttet.

Knyttes til Betew

Politiet ville i ettermiddag ikke kommentere hvor stort beløp de mener 29-åringen hjalp ranerne å skjule, eller hvor mye som ble beslaglagt da han ble pågrepet.

- Hva vi har beslaglagt, vil jeg ikke si noe om, sa etterforskningsleder Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge NRK kan pengene knyttes direkte til Nokas-siktede Metkel Betew, som har sittet varetektsfengslet siden mai i fjor.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

26 siktet

Så langt er 26 personer siktet etter at tellesentralen Norsk Kontantservice (NOKAS) ble ranet 5. april i fjor, og politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept. 

Politiet mistenker at deler av utbyttet på 56 millioner kroner er brukt til å finansiere kjøp av narkotika, som igjen er smuglet inn i landet.

Rettssaken er berammet i september.

Hele Norges coronakart