Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant ukjent bror på jobben

Så like dere er. Er dere brødre? spurte kundene i en amerikansk butikk to ansatte. Det viste seg at de hadde rett.

SKILT SOM BARN:  Gary Nisbet (35) til høyre og Randy Joubert (36) flyttet møbler i samme selskap da de fant ut at de var brødre. Foto: AP Photo/The Bangor Daily News, Gabor Degre/Scanpix
SKILT SOM BARN: Gary Nisbet (35) til høyre og Randy Joubert (36) flyttet møbler i samme selskap da de fant ut at de var brødre. Foto: AP Photo/The Bangor Daily News, Gabor Degre/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Gary Nisbet (35) flytter møbler for en sengeforhandler i den amerikanske delstaten Maine på sjuende året. I starten av juli fikk han en ny kollega som het Randy Joubert.

De to mennene likner svært på hverandre. Begge har tynt hår, briller og er kraftig bygget. Det tok ikke lang tid før kunder og kollegaer påpekte likheten, og spørsmålet om de var brødre gjentok seg, skriver AP.

Det trodde de ikke.

Ble nysgjerrig
Men Randy Joubert (36) ble likevel nysgjerrig. Han visste at han var adoptert og ved hjelp av en ny lov skaffet han seg sin opprinnelige dåpsattest. En dag da de to var ute og kjørte flyttebilen trakk han pusten dypt:

- Så sa jeg; Gary, dette er et litt merkelig spørsmål, men er du adoptert?

Gary Nisbet så rart på kollegaen og svarte ja.

- Vet du hva foreldrene dine heter? spurte Joubert.

- Ja, svarte Gary igjen. Deretter sa Joubert navnet på sine egne foreldre.

- Hvordan visste du det? spurte en svært overrasket Gary.

Joubert svarte ikke, men stilte Gary et siste kontrollspørsmål.

- Når er du født?

Da Joubert fikk høre svaret skjønte han at han hadde truffet broren han ikke visste han hadde.

- Kunne ikke tro det
- Jeg holdt på å falle overende. For jeg visste datoen, forteller han, og Nisbet var ikke mindre overrasket. - Jeg var helt satt ut. Jeg kunne ikke tro det, forteller han i et intervju med nyhetsbyrået Ap.

Det viste seg at de begge var sønner av et ektepar som ikke klarte å ta seg av dem. Derfor ble de hentet av myndighetene og adoptert av to forskjellige familier. 

Uten å vite det har de to gått på naboskoler i nærheten av kysten av Maine, trolig vært på samme fester og bodd ikke langt fra hverandre hele sitt voksne liv.

- Han kunne vært alle andre steder i verden, og så ender jeg med å kjøre den samme flyttebilen som ham, sier Joubert.

Etter at historien deres ble kjent i lokalmedia dukket det opp en 41 år gammel kvinne i flytteselskapet. Hun var de to brødrenes halvsøster. De tre forsøker nå å ta igjen for mange tapte år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling