Fant ukjent kjemperotte og over 40 nye dyrearter i vulkan

Forskerne måtte gni seg i øynene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Historien er som hentet fra «En Disney-klassiker til glede for nye lesere» i Donald Duck & Co.

En ekspedisjon med vitenskapsmenn tar seg dypt inn i jungelen på en stillehavsøy - får hjelp av en lokal stamme til å finne et krater i en eldgammel vulkan - og finner en helt ny verden av uoppdagede dyrearter. Skjermet og isolert fra omverdenen i 200 000 årOver fire millioner briter benket seg denne uka foran fjernsynsapparatene for å følge første episode av det spektakulære eventyret fra virkeligheten i den aktuelle tv-dokumentarserien «Lost land of the volcano» på BBC ONE.

Her får de ta del i forskernes, biologenes og fotografenes mange strabaser for å ta seg opp og ned i det fire kilometer vide krateret i den utdødde vulkanen Mount Bosavi på stillehavsøya Ny-Guinea.

Men strevet skal vise seg å være vel verdt anstrengelsene. Både forskerne og villmarksteamet gjør store øyne da de finner ut hva som skjuler seg i vulkanens indre.

Innenfor de opptil 1 km høye, og stupbratte veggene, oppdager de et økosystem som har fått utvikle seg i total isolasjon siden vulkanens siste utbrudd for ca. 200 000 år siden. Selv ikke medlemmer av den lokale Kasua-stammen, som holder til ved foten av vulkanen, har satt sine føtter innenfor krateret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer