Fant ukjent kunstverk på gutterommet

Blant postere av fotballstjerner og tegneseriehelter på gutterommet hang et maleri fra 1800-tallet stiftet til veggen. Nå er to unge brødre fra Frankrike nesten 40 millioner kroner rikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guttene fikk oljemaleriet av sin bestefar, som igjen fikk det av sin bestefar for 50 år siden, skriver nyhetstjenesten Ananova. De to unge brødrene hadde plassert bildet på veggen på gutterommet. Der hang det, uten ramme, festet til veggen med tegnestifter.

Kunstkonservator Emmanuel Servage ble oppmerksom på maleriet under en samtale med guttenes bestefar i den franske byen Tours. Etter å ha renset bildet fant han signaturen til den franske kunstneren Delacroix og årstallet 1818 eller 1819.

- Det hang blant bilder av fotballspillere og tegneseriefigurer. Familien ante ikke at det var verdifullt. Jeg tror det er et tidligere ukjent verk av Delacroix verdt 3 millioner pund, sier Servage til The Mirror.

Motivet viste en strand. Ekspertene anslår verdien av maleriet til tre millioner britiske pund, eller over 39 millioner norske kroner. Maleriet blir nå undersøkt av en gruppe eksperter fra kunstgalleriet Louvre.