Rettssaken mot Laila Anita Bertheussen

Fant urin på trusselbrev

Aktor holder sitt innledningsforedrag i Bertheussen-saken. Tiltalte nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Nei, svarte Bertheussen 15 ganger på aktors spørsmål om hun erklærer seg skyldig på de ulike punktene i den omfattende tiltalen.

I dag startet rettssaken mot Laila Anita Bertheussen (55). Hun er tiltalt for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem sin samboer, tidligere justisminister Wara. Hun er også tiltalt for å ha gjort noe for å vekke mistanke om at en straffbar handling er begått, uten at det er gjort.

Aktor, statsadvokat Marit Formo, holder i dag sitt innledningeforedrag der hun presenterer påtalemyndighetens side av saken.Følg rettssaken i Dagbladets nyhetsstudio her.

Undersøker tusj

Kripos har undersøkt en tusj som ble funnet i boligen for å sjekke om den kan ha blitt brukt til å tegne hakekors og skrive på Tor Mikkel Wara og Laila Anita Bertheussens bil natt til 6. desember 2018, forteller aktor Marit Formo i sitt innledningsforedrag under Bertheussen-rettssaken.

Dette var det første anslaget mot Wara og Bertheussens bolig på Røa i Oslo. Den daværende justisministeren skulle på jobb da han oppdaget påskriften «RASISIT» på husveggen, og et hakekors og «RASIST» skrevet på familiens Ford S-Max.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer