Fant våpen og ammunisjon under pågripelse av voldtektssiktet mann

Kvinne i 20-åra anmeldte voldtekt på Tjøme i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 00.15 i natt fikk politiet i Vestfold melding om at en kvinne i 20-åra skal ha blitt voldtatt i en leilighet på Tjøme natt til lørdag.

Ifølge politiadvokat Mari Gjersøe ved Vestfold politidistrikt tok kvinnen selv kontakt med politiet.

Våpen og ammunisjon På bakgrunn av opplysningene kvinnen ga politiet, ble en mann i 20-årene fra Tjøme pågrepet i leiligheten hvor forholdet skulle ha skjedd.

I leiligheten lå flere våpen og en del ammunisjon synlig fremme. Våpnene var registrerte, men de ble ikke oppbevart i henhold til bestemmelsene. Våpnene og ammunisjonen ble derfor beslaglagt og eierne er anmeldt for overtredelsen.

Gjersøe ønsker ikke å kommentere hvorvidt det er den siktede mannen disse våpnene er registrert på, eller om det var i mannens leilighet den angivelige voldtekten skal ha funnet sted.

- Mannen er siktet for forholdet, og vi er nå igang med avhør av både ham og den fornærmede, sier Gjersøe til Dagbladet.

Foretatt undersøkelser Politiadvokaten ønsker heller ikke kommentere tilstanden til den fornærmede kvinnen i saken.

- Hun er tatt hånd om av legevakt og det er blitt foretatt de undersøkelser av henne som skal foreatas, opplyser Gjersøe.

- Anser politiet dette som en overfallsvoldtekt?

- Vi er nå i en helt innledende fase av etterforskninge, på bakgrunn av hennes anmeldelse. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe mer på nåværende tidspunkt, sier Gjersøe.

- Kan du si noe om hvordan den pågrepne mannen stiller seg til siktelsen?

- Nei, jeg ønsker ikke å kommentere siktelsen.

Ifølge Gjersøe har verken den siktede eller kvinnen foreløpig fått oppnevnt noen advokat.