Fant våpenet som drepte Adriana (12)

Artist la ut video en måned etter.

PÅ FEIL STED: Adriana luftet hunden. Foto: Familien/TV 3.
PÅ FEIL STED: Adriana luftet hunden. Foto: Familien/TV 3. Vis mer
Publisert

Drapet på 12 år gamle Adriana i Stockholm i fjor sommer skapte sinne, fortvilelse og nytt fokus på svensk gjengkriminalitet.

Jenta var på luftetur med hunden tidlig på morgenen 2. august da hun regelrett ble henrettet utenfor en bensinstasjon i Botkyrka sør for Stockholm.

Skuddene ble avfyrt fra en bil med tre menn, og politiet har hele tiden gått ut fra at 12-åringen var et tilfeldig drapsoffer på feil sted.

Målet var to kriminelle rivaler utenfor en bensinstasjon.

Våpen i video

To brødre, en av dem rapartist, ble tidligere i høst dømt for medvirkning til drapet, med straffer på henholdsvis fire og 5,5 års fengsel.

ADRIANA (12) DREPT: Her ble 12 år gamle Adriana skutt og drept da hun luftet hunden tidlig på morgenen 2. august i fjor. Foto: Ali Lorestani /TT/AFP/NTB.
ADRIANA (12) DREPT: Her ble 12 år gamle Adriana skutt og drept da hun luftet hunden tidlig på morgenen 2. august i fjor. Foto: Ali Lorestani /TT/AFP/NTB. Vis mer

Drapsvåpenet, et automatgevær av typen AK-47, ble først identifisert av politiet på bilder i en beslaglagt mobiltelefon.

Så ble våpenet gjenkjent i en musikkvideo, der artisten poserer med våpen.

Et drøyt år etter er selve våpenet funnet i en skuff i en bolig i bydelen Bromma, bekrefter påtaleansvarlig i Adriana-saken, Jan Tydner, overfor Svenska Dagbladet.

Våpen fra fengsel

Drapsvåpenet ble funnet i september under etterforskning av en annen sak sammen med andre våpen, narkotika og penger.

Politiets opplysninger om at AK-47-våpenet stammer fra våpenhandel innenfra høysikkerhetsfengselet Kumla, gir ny næring til kriminalitetsdebatten i Sverige.

Ifølge Aftonbladet er den ene av de dømte brødrene i Adriana-saken, koplet til en kidnapping av rapartisten Einar, som ble skutt og drept nylig.

Filmet før drapet

Videoopptakene som politiet fant i en mobil under etterforskningen av Adriana-saken, ble gjort i en garasje i Södertälje to dager før drapet.

Rapartistens video med de samme opptakene, ble lagt ut på YouTube en måned etter at den 12 år gamle jenta ble drept.

- Å drepe et barn, holde kjeft om det og siden publisere en musikkvideo, går over alle mulige grenser, sier Adrianas mor Susanne Yakes et drøyt år etter tragedien.

Ifølge Aftonbladet er videoen spilt av 130 000 ganger.

Politiet har funnet en patronhylse i innspillingsgarasjen, som kopler funnet av en AK-47 direkte til drapet på 12 år gamle Adriana.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer