Fant våte fotspor etter båtkrasj ved Arendal

Og nødmelding fra Aker Brygge kan bli kostbart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Redningsskøyte, Røde Kors-mannskap og luftambulanse ble satt satt inn i leting etter savnede i Galtesundet utenfor Arendal i natt. Det var en mann på Hisøy som hørte noe ved 03.30-tiden han var sikker var en grunnstøting eller kollisjon
Mannen hadde hørt rett.
Etter kort tid fant redningsmannskapene en Askeladden-jolle med bunnen i været etter grunnstøting. Kort tid etter fant også redningsmannskapene to våte spor fra personer som hadde tatt seg inn på landfaste Langodden.
Stjålet båt - Det viste seg at båten var stjålet i går kveld. Leteforholdene er gode og det er ikke noe som tyder på at det ligger personer igjen i sjøen. Men for sikkerhets skyld har politiet rekvirert hunder til å forsøke i følge sporene på land, opplyser redningsleder Bjørn Åmlid ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Dagbladet.
En langt mer bagatellmessig utrykning har Hovedredningssentralen organisert i det smule farvannet mellom Aker Brygge og Hovedøya i Oslo i natt.
Likevel kan to mann i småbåten som meldte om havsnød vente en ubehagelig giro for å ha satt i gang en redningsaksjon.

- Mennene ble funnet fulle i en småbåt inne ved Aker Brygge. Politiet har detaljene i saken, og det er de som avgjør om det kommer en økonomisk reaksjon. Vi advarer uansett mot slik uvettug bruk av redningstjenesten til sjøs, sier  redningsleder Åmlid.