Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant «veldig sofistikert» bombefelle i leiligheten

James Holmes brukte automatvåpen, hagle og to pistoler under kinomassakren. Politiaksjonen i Denver kan vare i flere dager.

BEREDSKAPSTROPP: Her bruker  tungt bevæpnede politimannskaper et videokamera for å se inn i leiligheten til den pågrepne 24-åringen. Foto: Ed Andrieski / AP
BEREDSKAPSTROPP: Her bruker tungt bevæpnede politimannskaper et videokamera for å se inn i leiligheten til den pågrepne 24-åringen. Foto: Ed Andrieski / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet bekrefter i kveld at James Holmes hadde en rekke våpen  da han skjøt 50-60 personer i kinobygget i Aurora i Colorado i natt lokal tid.

Ifølge nyhetsbyrået AP var 24-åringen bevæpnet med:

• Ett grovkalibret automatvåpen
• Ett haglegevær
• To pistoler

Ett av våpnene lå igjen inne i kinosalen da Holmes ble pågrepet på en parkeringsplass på utsiden, men han hadde ennå på seg to skytevåpen og ei gassmaske.

I tillegg fikk den spesialtrente politistyrken som rykket ut til Holmes' leilighet et nytt problem å håndtere. SWAT-mannskapene, som blant annet brukte stigebil og et videokamera inn vinduet for å få oversikt, har nå funnet eksplosiver som trolig er rigget for å utløses ved bevegelser i rommene.

- Eksplosivene ser ut til å være svært sofistikerte. Politiet kan måtte være her i flere dager, sier politisjef Dan Oates i Aurora til nyhetsbyrået Reuters.

Noen av de første meldingene etter pågripelsen av James Holmes gikk ut på at han skal ha sagt til politifolk at det lå bomber i leiligheten hans, noe som altså ser ut til å stemme.

Kort tid etter at politiet hadde klarlagt identiteten hans, ble hele bygningen der han bor evakuert i frykt for at massedrapsmannen hadde planlagt eller tidsinnstilt en større eksplosjon. Nå jobber politiets bomeeksperter med å uskadeliggjøre eksplosivene, og har evakuert ytterligere fire bygninger.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media