Fant «veldig sofistikert» bombefelle i leiligheten

James Holmes brukte automatvåpen, hagle og to pistoler under kinomassakren. Politiaksjonen i Denver kan vare i flere dager.

BEREDSKAPSTROPP: Her bruker  tungt bevæpnede politimannskaper et videokamera for å se inn i leiligheten til den pågrepne 24-åringen. Foto: Ed Andrieski / AP
BEREDSKAPSTROPP: Her bruker tungt bevæpnede politimannskaper et videokamera for å se inn i leiligheten til den pågrepne 24-åringen. Foto: Ed Andrieski / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet bekrefter i kveld at James Holmes hadde en rekke våpen  da han skjøt 50-60 personer i kinobygget i Aurora i Colorado i natt lokal tid.

Ifølge nyhetsbyrået AP var 24-åringen bevæpnet med:

• Ett grovkalibret automatvåpen• Ett haglegevær• To pistoler

Ett av våpnene lå igjen inne i kinosalen da Holmes ble pågrepet på en parkeringsplass på utsiden, men han hadde ennå på seg to skytevåpen og ei gassmaske.

I tillegg fikk den spesialtrente politistyrken som rykket ut til Holmes' leilighet et nytt problem å håndtere. SWAT-mannskapene, som blant annet brukte stigebil og et videokamera inn vinduet for å få oversikt, har nå funnet eksplosiver som trolig er rigget for å utløses ved bevegelser i rommene.

- Eksplosivene ser ut til å være svært sofistikerte. Politiet kan måtte være her i flere dager, sier politisjef Dan Oates i Aurora til nyhetsbyrået Reuters.

Noen av de første meldingene etter pågripelsen av James Holmes gikk ut på at han skal ha sagt til politifolk at det lå bomber i leiligheten hans, noe som altså ser ut til å stemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer