Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant verdier til 90 mrd. kroner i indisk tempel

Hemmelige rom under tempelet skjulte enorme skatter.

HEMMELIGE ROM: Skatter til omlag 90 milliarder kroner er funnet i hemmelige rom i dette tempelet i Kerala i India. Foto: REUTERS/Sivaram V/SCANPIX
HEMMELIGE ROM: Skatter til omlag 90 milliarder kroner er funnet i hemmelige rom i dette tempelet i Kerala i India. Foto: REUTERS/Sivaram V/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gull, sølv og edelstener til en verdi av 750 millliarder rupees - omlag 90 milliarder norske kroner - er funnet i Sree Padmanabhaswamy-tempelet i Kerala i det sørlige India, skriver AFP.

Verdien er et foreløpig anslag og kan meget vel stige etter at arkeologer har fått undersøkt det spektakulære funnet.

Skattene har vært oppbevart gjennom hundrevis av år i fem underjordiske kamre. Tempelet er fra før kjent for sine mange skulpturer, men seiler nå opp som det rikeste tempelet i India.

Men skattejakta er ikke over, det er fortsatt kamre man ennå ikke har åpnet.

- Vi skal åpne ett kammer til, der det ikke har vært mennesker på 140 år, sier K. Jayakumar som representerer myndighetene i Kerala.

Som et eksempel på noen av skattene som er funnet trekkes fram et gullkjede som er seks meter langt. Det er også funnet tusenvis av gullmynter.

Siden India frigjorde seg fra Storbritannia i 1947 har tempelet vært eid av en stiftelse drevet av etterkommere av den kongelige Travancore-familien. Indisk høyesterett har imidlertid helt nylig slått fast at myndighetene skal ta over styringen av tempelet for å sikre de enorme verdiene.

Inntil i dag har Thirupathi-tempelet vært regnet for å være Indias rikeste, men vil nå være grundig slått etter funnene i Sree Padmanabhaswamy.

Myndighetene har økt sikkerheten betraktelig rundt tempelet den siste uka. Kommandosoldater vokter nå skattene, mens jakta fortsetter på hemmelige rom.

- Nå er det kjent over hele verden at tempelet inneholder edelstener til milliarder av rupees, derfor har vi bestemt å øke sikkerhetsnivået til det høyeste, sier politisjef i Kerala, Jacob Punnoose.