Fant verdifull mysterieskatt i melkeflaske under et tre i Bergen

- Dette er som å vinne i lotto uten å ha kjøpt lodd.

SKATT: Under en tur på byfjellet Fløyen i Bergen, fant D. Samaitis en verdifull skatt. Her et oversiktsbilde over Bergen fra Fløyen. Foto: Espen Haagensen / NTB scanpix
SKATT: Under en tur på byfjellet Fløyen i Bergen, fant D. Samaitis en verdifull skatt. Her et oversiktsbilde over Bergen fra Fløyen. Foto: Espen Haagensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Litauske D. Samaitis fikk seg litt av en overraskelse da han i slutten av september bega seg ut på søndagstur med kjæresten og et vennepar.

Kvartetten hadde bestemt seg for å dra til byfjellet Fløyen i Bergen, men denne dagen tok de en annen rute enn de pleier. 

Plutselig fikk Samaitis øye på en flaske som lå under et tre.

- Jeg så noe som stakk opp fra under et tre. Jeg bestemte meg for å prøve å få det ut, men flasken satt veldig godt fast. Inne i flasken var det tett i tett med sedler rullet sammen, men jeg skjønte ikke med en gang at det var penger i flasken. Vi måtte knuse flasken for å få ut det som var inni, og da så vi hva det var, forteller han til BA. Da alle pengene var telt opp viste det seg at melkeflasken hadde rommet hele 85 pent sammenrullede tusenlapper. Det er ukjente hvor pengene kommer fra.

Tusenlappene var så gamle at de ikke lenger var i bruk. 

Samaitis solgte 78 av dem til en mynthandler, mens han beholdt sju sedler selv. Han vil ikke røpe hvor mye han fikk betalt, men røper at han  spanderte tur til Grand Canaria på vennene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer