Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant verdifull mysterieskatt i melkeflaske under et tre i Bergen

- Dette er som å vinne i lotto uten å ha kjøpt lodd.

SKATT: Under en tur på byfjellet Fløyen i Bergen, fant D. Samaitis en verdifull skatt. Her et oversiktsbilde over Bergen fra Fløyen. Foto: Espen Haagensen / NTB scanpix
SKATT: Under en tur på byfjellet Fløyen i Bergen, fant D. Samaitis en verdifull skatt. Her et oversiktsbilde over Bergen fra Fløyen. Foto: Espen Haagensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Litauske D. Samaitis fikk seg litt av en overraskelse da han i slutten av september bega seg ut på søndagstur med kjæresten og et vennepar.

Kvartetten hadde bestemt seg for å dra til byfjellet Fløyen i Bergen, men denne dagen tok de en annen rute enn de pleier. 

Plutselig fikk Samaitis øye på en flaske som lå under et tre.

- Jeg så noe som stakk opp fra under et tre. Jeg bestemte meg for å prøve å få det ut, men flasken satt veldig godt fast. Inne i flasken var det tett i tett med sedler rullet sammen, men jeg skjønte ikke med en gang at det var penger i flasken. Vi måtte knuse flasken for å få ut det som var inni, og da så vi hva det var, forteller han til BA.
 
Da alle pengene var telt opp viste det seg at melkeflasken hadde rommet hele 85 pent sammenrullede tusenlapper. Det er ukjente hvor pengene kommer fra.

Tusenlappene var så gamle at de ikke lenger var i bruk. 

Samaitis solgte 78 av dem til en mynthandler, mens han beholdt sju sedler selv. Han vil ikke røpe hvor mye han fikk betalt, men røper at han  spanderte tur til Grand Canaria på vennene.

- Resten av pengene skal jeg spare til egenkapital for å kjøpe leilighet med kjæresten min. Dette er jo virkelig ikke noe som skjer hver dag. Dette er som å vinne i lotto uten å ha kjøpt lodd, smiler han, sier han til BA .

De 85 sedlene stammer alle fra 1949 og har en total verdi på mellom 350.000 og 624.000 kroner, ifølge mynthandler Karl Sæthre, som kjøpte 78 av dem.

Han sier til BA at han har vært i kontakt med flere jurister, som har bekreftet at han trygt kunne kjøpe sedlene uten å være redd for å gjøre noe ulovlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media