Fant vrakdel fra jagerfly

En fisker fra Harstad kan ha funnet det avgjørende beviset for at Mehamn-ulykken ble forårsaket av et jagerfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere øyenvitner har fortalt at de så et britisk Harrierfly i lufta i Finnmark rett før Twin Otterflyet styrtet i sjøen øst for Gamvik i 1982. 15 mennesker mistet livet i det som går under navnet Mehamn-ulykken.

Nå hevder en fisker fra Harstad at han fant en vrakdel fra det som mest sannsynlig er et jagerfly for tre år siden. Delen skal han ha funnet ved Ingøya i Finnmark, melder NRK.no. De har fått en flyekspert til å undersøke delen, og han er overbevist om at det dreier seg om en del fra et britisk Harrierfly.

Nekter

Også en dykker som jobbet i området for 20 år siden hevder at han fant en vrakdel fra et jagerfly. Flere øyenvitner har forklart at de så et britisk jagerfly på militærflyplassen i Bardufoss. Flyet skal ha vært skadet og hatt malingrester som kan stamme fra et Twin Otterfly på seg.

Forsvaret har hele tiden benektet at det var et britisk jagerfly i området selv om 40 vitner hevder det motsatte. I dag krever SVs Ågot Valle at Flyhavarikommisjonen som undersøkte saken for 20 år siden nå må granskes for deres rolle.