Fant webkamera i damegarderoben på hotellet

De ansatte på SAS-hotellet på Gardermoen føler seg utrygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De kvinnelige ansatte på flyplasshotellet, Radisson SAS Airport Hotel, føler seg utrygge etter at det i forrige uke ble rapportert om at noen hadde installert webkamera for å overvåke damegarderoben, skriver Romerikes Blad.

Gjennom et kikkehull i veggen kunne vedkommende se på når damene skiftet. Avisen skriver at det var montert to trådløse webkameraer bak veggen, slik at bildene fra garderoben kunne overføres til internett.

Administrerende hotelldirektør Peter F. Holst bekrefter kamerafunnene overfor Dagbladet.no.

- Jeg kan bekrefte at det ble funnet kamerautstyr for tre eller fire dager siden, sier Peter F. Holst.

- Minnet om guttestreker

Hotelldirektøren sier han neppe tror det ble filmet før utstyret ble oppdaget, og at hele kamerainstallasjonen virket amatørmessig.

- Det var forsøkt montert kamerautstyr, men det var veldig amatørmessig gjort. Det var svært lett å oppdage og det kan ikke ha stått der særlig lenge. Kanskje bare i noen timer. Dette minnet nesten om guttestreker sier Holst til Dagbladet.no.

Ifølge hotelldirektøren var kameraene klargjort for opptak, men så ikke ut til å ha startet.

TO WEBKAMEAER: Gjennom et kikkehull i veggen på damegarderoben Radisson SAS Airport Hotel på skulle to webkameraer filme aktivitetene. Foto: Scanpix
TO WEBKAMEAER: Gjennom et kikkehull i veggen på damegarderoben Radisson SAS Airport Hotel på skulle to webkameraer filme aktivitetene. Foto: Scanpix Vis mer

Nå er saken anmeldt, og kamerautstyret beslaglagt av politiet på Gardermoen politistasjon.

- Vi mottok en anmeldelse 26.januar. Dette er en sak som er under etterforskning og vi ønsker ikke å gå inn på detaljer om den, sier politioverbetjent Svein-Erik Bjørndal ved Gardermoen politistasjon til Dagbladet.no.

Han sier politiet så langt ikke har noen mistenkte i saken, og at politiet gjennomfører vitneavhør.

Denne type skjult overvåkning er forbudt og kan være brudd på både personopplysningsloven og straffelovens paragraf for krenking av privatlivets fred.

- Det er alvorlig å overvåke noen ulovlig. Det er vanskelig å fastslå strafferammen, men det vil dreie seg om bøter eller fengsel, sier Bjørndal.

Gjør de ansatte utrygge

De kvinnelige ansatte på hotellet reagerer på det som er skjedd. Hovedtillitsvalgt Kaddy Jammeh forteller at hun selv ikke har sett kameraene, men at hun så hullet det var planlagt å filme gjennom.

- Det er ikke så lenge siden dette ble oppdaget, men nå er hullet tettet igjen slik at det ikke går an å filme der. Men det er klart dette gjør mange av de kvinnelig ansatte utrygge i arbeidssituasjonen, sier hovedtillitsvalgt Jammeh til Romerikes Blad.

Fant webkamera i damegarderoben på hotellet

Hun føler seg ikke like trygg på at det ikke er gjort noen opptak med webkameraene.

- Vi vet jo ikke hvor mange som eventuelt er filmet eller hva opptakene er brukt til, sier hun til avisen.

VIRKET AMATØRMESSIG: Administrerende direktør ved flyplasshotellet sier kamerainstallasjonen virket amatørmessig.