Fant Zimba (3) presset ned i naboens postkasse

- Katta lå halvveis ut med brukket rygg.

«HAMRET» NED I POSTKASSEN: Zimba (3) forsvant fra sitt hjem på Kråkerøy. Under leiting ble familiekatta funnet i naboens postkasse. - Dette er helt grusomt... helt utenkelig. Zimba var et familiemedlem. Ingen kan erstatte ham, sier eier Linda Smaadal til Dagbladet. Foto: PRIVAT.
«HAMRET» NED I POSTKASSEN: Zimba (3) forsvant fra sitt hjem på Kråkerøy. Under leiting ble familiekatta funnet i naboens postkasse. - Dette er helt grusomt... helt utenkelig. Zimba var et familiemedlem. Ingen kan erstatte ham, sier eier Linda Smaadal til Dagbladet. Foto: PRIVAT.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag morgen forsvant katta Zimba fra sitt hjem på Kråkerøy. Eier Roger Eriksen gikk ut for lete, og fant den store, åtte kilo tunge Maine Coone-katten død og presset ned i naboens postkasse.

- Det er verdens største katterase. Den ble ikke lagt i postkassen, den ble hamret ned sier Eriksen og kona Linda Smaadal (31) til Fredriksstad Blad, som først omtalte saken.

— Den var fortsatt varm, og lå halvveis ut av postkassen med brukket rygg. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan mishandle dyr på denne måten, legger de til.

Det makabre tapet av den trofaste katten er en stor belastning for familien, som inkluderer de små barna Natalie (3) og Christoffer (8).

- Dette er helt grusomt... helt utenkelig. Zimba var et familiemedlem. Ingen kan erstatte ham, sier Linda Smaadal til Dagbladet.

Advarer katteeiere
Smaadal sier vitneobservasjoner tyder på at katten ble påkjørt natt til søndag. Forbipasserende har deretter kommet over liket i veikanten og hamret det ned i postkassen.

- Vi vet ikke hvem. Det kan ha vært noen ungdommer som ville ha det «moro». Saken blir anmeldt, sier Smaadal, som ønsker å advare andre katteeiere i området.

— Jeg vil bare at folk skal vite at det finnes så syke mennesker der ute, sier ektemannen til Fredriksstad Blad.

Familien priser seg lykkelig over at det ikke var barna som kom over det grusomme synet.

- Det var veldig flaks. Eldstemann var heldigvis ikke hjemme, ellers så ville han ha vært utendørs og kunne ha sett det, sier Smaadal til Dagbladet og forteller at barna er skånet for de verste detaljene i saken.

Høysesong for katteplaging
Cecilie Skaug i Dyrebeskyttelsen i Fredrikstad er ikke overrasket. Hun opplyser at høsten, sommeren og våren er høysesong for mishandling av katter.

- Det er ikke noe nytt. Det skjer imidlertid mest med kattunger, og dette er første gang jeg hører at en voksen katt utsettes for noe slikt. Ofte så er det ungdommer som står bak, sier Skaug til Dagbladet.

Skaug sier de opplever et rush av henvendelser fra publikum i Fredrikstad-distriktet som kommer over makabre kattefunn. Ofte så blir de kastet ut av biler i fart.

- Seinest for et par dager siden så fikk vi melding om en tre uker gammel kattunge som var knyttet inn i en brødpose og dumpet langs veien. Vi vet ikke om den klarer seg, sier Skaug.