Frp mener Ap stjeler ideene deres

-Fantasiløs velgerbløff

Ap og Jan Bøhler driver skuespill med sine forslag om gjenger og innvandring, hevder Fremskrittspartiet. Ifølge Ap-veteranen prøver Frp bare å dekke over egen passivitet.

AVVISER KRITIKKEN: Fra Fremskrittspartiet kommer anklager om at Jan Bøhler og Arbeiderpartiet kopierer Frp-politikk og er fantasiløse i opposisjon. Ap-veteran Jan Bøhler slår tilbake og kaller kritikken grunnløs. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
AVVISER KRITIKKEN: Fra Fremskrittspartiet kommer anklager om at Jan Bøhler og Arbeiderpartiet kopierer Frp-politikk og er fantasiløse i opposisjon. Ap-veteran Jan Bøhler slår tilbake og kaller kritikken grunnløs. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fremskrittspartiets Jon Engen-Helgheim og Himanshu Gulati har samlet eksempler på det de mener er uttrykk for en strategi fra Arbeiderpartiets side:

- De fremmer forslag som allerede er vedtatt, innført eller påbegynt, bare for at de skal bli nedstemt. Så hyler de opp om at vi er imot, selv om vi ikke er det. Dette er bare skuespill fra Ap, sier Helgheim.

Frps innvandringspolitiske talsperson viser blant annet til Aps 14 tiltak mot gjengkriminalitet som ble fremmet i november i fjor og peker på at daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) måneder i forveien selv hadde lansert flere av dem i ulike intervjuer.

- Mekanisk og fantasiløs

De to Frp-erne viser også til de 22 nye forslagene til tiltak mot sosial kontroll, som Ap la fram i januar i fjor. Nesten alle forslagene er gjennomført eller i prosess, hevder Gulati og Helgheim. De påpeker også at mange av tiltakene er omtalt i regjeringens handlingsplan mot sosial kontroll, som ble fremmet i 2017.

Gulati og Helgheim trekker også fram Bøhlers utspill i VG før jul i fjor, der han tar til orde for å ta penger og verdier fra kriminelle gjengmedlemmer. De peker på at Wara tok til orde for det samme i september 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer