- Fantastisk å se Maria da hun kom hjem

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa har engasjert seg spesielt i saken om bortførte Maria.

TUNG TID: For to år siden kom Maria tilbake til Norge. Fortsatt tenker hun på tiden i Algerie. Nå prøver hun å finne tilbake til hverdagen. Her på morens terrasse et sted på Vestlandet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
TUNG TID: For to år siden kom Maria tilbake til Norge. Fortsatt tenker hun på tiden i Algerie. Nå prøver hun å finne tilbake til hverdagen. Her på morens terrasse et sted på Vestlandet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Maria ble bortført av sin far da hun var ti år. Det som skulle være en kort ferietur, skulle bli et åtte år langt opphold i farens hjemland Algerie.

Der ble hun holdt fanget mot sin vilje til hun klarte å rømme som 18-åring.

• Les hvordan hun tryglet om hjelp fra ambassaden som 14-åring.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa har engasjert seg spesielt i Marias sak.

- Jeg kjenner saken godt. Marias historie berørte meg da jeg som Stortingsrepresentant ble gjort oppmerksom på den i begynnelsen av 2000-tallet, sier Kleppa.

Underveis mens Maria var i Algerie, var Kleppa i kontakt med Marias mor og hennes advokat. Kleppa brukte Marias sak som eksempel i Stortinget, for å få fram bedre politiske løsninger for bortførte barn.

- Jeg var utrolig lettet da jeg fikk melding om at Maria var på vei til Norge. Jeg har møtt henne etter at hun kom tilbake; En strålende jente, et fantastisk møte, sier Kleppa.

Barnebortføring er alltid enkeltsaker fordi alle er forskjellige, mange er kompliserte og har flere sider, mener Kleppa.Hun synes det er positivt at oppfølgingen av disse sakene er skjerpet de senere årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer