- Fantastisk at det går an å overleve under sånne forhold

Den savnede hundekjøreren Jonny Roger Seem (41) er funnet i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den savnede hundekjøreren Jonny Roger Seem er funnet i god behold.

- Han er funnet i live, i forholdsvis god form. Det er helt fantastisk at det går an å overleve i to døgn under sånne forhold, sier politioverbetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Torkjel Rendal, til Dagbladet.no.

- Han ble sett av noen som kjørte tråkkemaskin i området. De skulle tråkke opp nye løyper til senere leting, og la merke til en lysstav som stakk opp fra snøen, forteller Rendal.

Takker mannskapet

Seem, fra Melhus i Sør-Trøndelag, har vært værfast i fjellet i to døgn. Letemannskapene har lett etter 41-åringen i tett snødrev, kulde og kraftig vind i fjellområdet ved Oppdal. 

- Seem gikk selv inn i tråkkemaskina etter han ble funnet. Via sambandet ble han spurt av legen om han kunne røre hender og føtter, og det kunne han. Alt tyder på at han er i finfin form, sier Rendal til Dagbladet.no.

- Han snakker og sitter i tråkkemaskinen og spiser sjokolade. Det er etter forholdene meget bra med mannen, forteller operasjonsleder for redningsaksjonen ved Storli, Finn Skårsmoen til Opp.no.

Han retter en stor takk og honnør til apparatet som har vært i sving og nevner spesielt mannskaper fra Røde kors.

Foto: MARIT SOFIE ISHOEL
Foto: MARIT SOFIE ISHOEL Vis mer

Operasjonsleder Harald Todal forteller at Seem er sendt til St. Olavs hospital i Trondheim for legesjekk.

- Men det er kun en rutinemessig sjekk. Han var tilsynelatende i god forfatning, sier Todal til Dagbladet.no like etter klokken 01.00 i natt.

I dag morges er Seem fortsatt på St. Olav, hvor han hviler etter de siste dagers påkjenninger. Politiet opplyser at han vil ligge på sykehuset utover dagen i dag.  

Også de tolv hundene til Seem er i bra form. To militære beltevogner hentet dem ut, og i natt kunne Todal fortelle at alt sto bra til.

- De har fått mat, og hviler nå, så de har det nok bra, sier han.

Dårlig vær

Været har vært så ille at et Sea King-helikopter ble stående på bakken i søket etter hundekjøreren. I går kveld ble søket avlyst.

- Vi har akkurat dratt inn mannskapet og avlyst letingen fordi været er så dårlig. Det er ikke lengre forsvarlig å ha dem ute, så vi har bestemt oss for å gi dem mat og hvile, sa Jan Steindal, fungerende stabssjef i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no da. 

- Fantastisk at det går an å overleve under sånne forhold

Det var i går kveld 42 personer involvert i leteaksjonen. 

Fredag ettermiddag sendte Seem ei tekstmelding til politiet. Der stod det at han var i god form, men at det var kaldt og at han frøs.

Tekstmeldingen var siste livstegn fra 41-åringen.

HUNDENE ER I GOD FORM: - To militære beltevogner er på vei inn i fjellet for å hente hundene, sier førstebetjent Olav Sæther til Dagbladet.no.
DRAMATISK LETEAKSJON: Leteaksjonen måtte flere ganger avlyses på grunn av det dårlige været.