- Fantastisk at norske soldater kommer

- Men hils lederne og si at de må senda enda flere, sier Ebes es-Saqi-ordføreren og «Disco-George».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Åh hei du. Ringer du fra Norge. Så hyggelig, sier «Disco-George» på flytende norsk når Dagbladet.no ringer ham.

Disco-George, eller George Rahal som han egentlig heter, er smørblid. Enda blidere blir han da Dagbladet.no forteller at Norge trolig vil sende 100 soldater og fire MTB-båter til Libanon.

- Jeg antok at Norge ville sende ned noen leger eller marinesoldater, og jeg er veldig glad hvis 100 nordmenn kommer ned hit, sier mannen som tjente seg søkkrik i løpet av de 20 årene de norske soldatene var stasjonert i Sør-Libanon.

Ærlige nordmenn

George Rahal var mannen som skaffet brunost, juleøl, Stratos, Solo, stereoanlegg og andre varer som norske FN-soldater ønsket seg i løpet av de 20 årene Norge var stasjonert i Sør-Libanon. I løpet av disse årene lærte han seg også flytende norsk.

- Sør-Libanon er som etter andre verdenskrig. Alt er ødelagt. Landsbyer er knust. Derfor er det viktig at gode land som Norge og andre skandinaviske land blir med. De jobber hardt og er ærlige, sier forretningsmannen og fortsetter:

- Jeg respekterer alle land, men Norge og skandinaviske land er til mer hjelp enn asiatiske land eller Tyrkia. Forstå meg rett, jeg respekterer asiatiske land, og har mange venner derfra. Men de jobber ikke som finner og nordmenn, for eksempel. Det handler om ulik kulturer, sier Rahal på telefon fra Beirut, hvor han og familien oppholdt seg under den månedslange krigen.

Mannen som går under navnet «Disco-George» skryter og skryter av Norge og nordmennene. Sier at folket i Sør-Libanon titt og ofte snakker varmt om nordmennene som var utstasjonert i området i 20 år.

VIL HA NORDMENNENE TILBAKE: George Rahal, mer kjent som «Disco-George» blant norske FN-veteraner håper mange norske soldater snart blir sendt til Sør-Libanon. Her avbildet i Norgesmuseet, som befokningen i Ebes es-Saqi har laget i landsbyen sin. Foto: LINE FRANSSON
VIL HA NORDMENNENE TILBAKE: George Rahal, mer kjent som «Disco-George» blant norske FN-veteraner håper mange norske soldater snart blir sendt til Sør-Libanon. Her avbildet i Norgesmuseet, som befokningen i Ebes es-Saqi har laget i landsbyen sin. Foto: LINE FRANSSON Vis mer

- Vi har veldig bra minner. Dette kan bli veldig bra. Velkommen til soldatene, sier George Rahal.

Uten vann og elektrisitet

Også ordføreren i Ebes es-Saqi, Riad Abou Samra, sier han er veldig glad over at norske soldater mest sannsynlig blir sendt til Libanon.

- Fantastisk! Nå ble jeg glad. Men hvorfor bare hundre soldater? Du må hilse og si til de som bestemmer at de må sende enda flere. Alle innbyggerne her håper at nordmennene kommer tilbake, sier ordfører Samra.

75 prosent av de 1500 innbyggerne i Ebes es-Saqi er nå tilbake i landsbyen. Under den månedslange krigen flyktet så godt som hele befolkningen til Beirut eller opp i fjellene.

- Nå er situasjonen rolig. Men rundt 20 hus er ødelagt. Vi har heller ikke vann, elektrisitet eller vann. Ebes es-Saqi er som en ørken, og trenger hjelp, sier ordføreren.

Gang på gang gjentar ordføreren at han håper på fred. Og at norske soldater igjen dukker opp i landsbyen hans.

- Vær så snill. Kom ned til oss. Vi har ekstrem respekt for dere nordmenn. Soldatene deres er flinke, modige og snille, sier han til Dagbladet.no.

- Fantastisk at norske soldater kommer