NYE REKORDER: Det ble ny rekord igjen for Norwegian og Bjørn Kjos på Oslo Børs mandag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NYE REKORDER: Det ble ny rekord igjen for Norwegian og Bjørn Kjos på Oslo Børs mandag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Fantastisk dag på børsen for Bjørn Kjos og Spetalen

Flyselskapet Norwegian og seismikkselskapet Spectrum steg til ny rekord på Oslo Børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,21 prosent og sluttet på 465,01. Det ble omsatt aksjer for 3,0 milliarder kroner.

I løpet av den siste måneden har hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,92 prosent. Hittil i år er indeksen opp 4,71 prosent.

Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i juni, ble ved børsslutt omsatt for 100,14 dollar, opp 0,49 prosent.

Ved starten av måneden var Saudi-Arabia klar til å øke produksjonen for å møte høyere krav i Asia. Med Europa syltet ned i gjeld og USA som storforbruker av egen olje, er Asia nå det primære målet for produsentene i Gulf Cooperation Council (GCC).

Kilder kjent med Saudi-Arabias oljepolitikk sier til Reuters at etterspørselen etter råolje fra utenfor kongedømmet er ventet å forbli flat til juni. Det er derfor ventet at OPEC-tungvekter Saudi-Arabia holder oljeproduksjonen stabil gjennom andre kvartal i påvente av større etterspørsel fra Asia.

Statoil falt 0,22 prosent til 135,5 kroner.

Norwegian Finnair meldte mandag morgen at de nå har solgt alle sine aksjer i Norwegian.

Det finske flyselskapet eide 1,65 millioner aksjer i det norske flyselskapet, og salget gir finnene en gevinst på hele 34 millioner euro, tilsvarende 258 millioner kroner. Finnair har vært den tredje største eieren i Norwegian.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos og Folketrygdfondet er de to største eierne.

I kjølvannet av Norwegians sterke førstekvartalstall, som ble lagt frem torsdag i forrige uke, oppgraderer både HSBC og SEB sine kursmål på aksjen, melder TDN Finans.

Førstnevnte oppgraderer nå Norwegian fra undervekt til overvekt, og hever kursmålet fra 190 kroner til 320 kroner. SEB hever kursmålet fra 272 kroner til 330 kroner.

Norwegian steg 5,46 prosent og sluttet på 266,60 kroner.

I løpet av dagen satte aksjen ny rekord med 273 kroner. Akkurat da var selskapet verdt 9,5 milliarder kroner og aksjene til Bjørn Kjos hele 2,16 milliarder kroner.

Yara Yara falt 4,03 prosent etter at selskapet mandag morgen la frem sine tall for første kvartal.

Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 2.357 millioner kroner i første kvartal 2013, ned 23,1 prosent fra 2.994 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 2.455 millioner kroner.

Spetalen-seismikk Spectrum la også frem kvartalstall mandag. Markedet reagerte med å sende aksjen opp 4,66 prosent til 61,75 kroner. I løpet av dagen satte aksjen ny rekord med 66 kroner.

Spetalen eier direkte og indirekte 26,2 prosent av Spectrum og sitter da med aksjer i selskapet til en verdi av 633 millioner kroner.

Og når det regner på finanskjendisene og investorene drypper det også litt på de ansatte.

Kitron I første kvartal 2013 fikk Kitron et nettoresultat på 1,38 millioner kroner, mot 9,98 millioner kroner for et år siden.

Kitron omsatte i perioden for 378,29 millioner kroner, mot 450,40 millioner kroner året før. Se presentasjonen her

— Det er iverksatt kostnadsreduksjoner for å motvirke et marked som er svakere enn forventet. Ledelsen er i prosess med å vurdere ytterligere tiltak som skal treffes. I og med at en stor andel av kostnadene er knyttet til personell kan bemanningsreduksjoner ikke utelukkes, skriver Kitron i rapporten.

Aksjen falt 6,39 prosent til 2,05 kroner.

Norwegian Energy Company
Norwegian Energy Company (Noreco) meldte mandag at utforskingsbrønnen på Lupin-prospektet er tørr.

Noreco falt ti prosent til 3,51 kroner.