Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fantastisk. Tusen takk, Norge!

Det amerikanske ekteparet lurte seg inn på Nobelinstituttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Det amerikanske ekteparet Richard og Valera Solberg kom til Norge for å bli med på en feiring på den amerikansk-lutherske kirka i Oslo, hvor Richard (73) jobbet i tre år i perioden 1996-98.

- Og siden vi var her, tenkte jeg at vi jo kunne prøve å komme inn hit for å se hvem som vant årets fredspris. Jeg sa til kona mi at det verste som hadde skjedd, var at vi ble kastet ut, men så kom vi altså inn. Og hvem skulle trodd at Obama ble vinneren, sier Richard Solberg til Dagbladet.

Han er synlig rørt, og tørker et par tårer.

- Jeg hadde jo håpet på Obama, men tenkte han var for ung, sier 72-årige Valera.

Nå takker ekteparet den norske Nobelkomitéen.

- Obama er noe helt for seg selv. Jeg er stolt av å være amerikaner, og dette ble en svært historisk dag for oss, sier Richard.

Kona overtar:

- Obama er fantastisk. Han er en fredsmann. Jeg må få takke Norge igjen, kvitrer kvinnen fra Arkansas.

- Ja, vi og Bill Clinton er jo fra samme by. Jeg har møtt ham, sier Richard Solberg, hvis begge foreldre kommer fra Norge. Henholdsvis Tønsberg og Arendal.

- Denne dagen ble noe helt annet enn jeg hadde forestilt meg. Jeg er rørt, ler den 73-årige pastoren fra Arkansas.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling