Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fantomtegningmannen spionerte på smågutter

Maddie-«mistenkt» er også tidligere dømt for voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forrige søndag publiserte Kate og Gerry McCann fantomtegninger av en mann de mener kan stå bak forsvinningen til datteren deres.

Flere vitner skal ha sett mannen luske rundt i Luz, den lille feriebyen familien bodde i, dagene før Madeleien forsvant i fjor sommer.

Grisebonde

Denne uka ble han av portugisiske og engelske medier identifisert som grisebonden Joaquim Jose Marques, som bor på en gård omtrent seks kilometer unna den lille byen.

Den portugisiske avisa Diario de Noticias skrev i går at han i 1996 ble dømt for å ha voldtatt to 17 og 18 år gamle engelske turister.

Daily Mail oppsøkte denne uka mannen. Da han så journalistene, gikk han for å hente et våpen som han pekte mot dem mens han ropte:

- La meg være i fred, la meg være i fred. Se på dette ansiktet, er dette ansiktet fra tegningen?

Det går an å ha forståelse for mannens reaksjon.

FANTOMTEGNINGEN: Slik ble tegningen presentert i forrige uke. Foto: Reuters/Scanpix
FANTOMTEGNINGEN: Slik ble tegningen presentert i forrige uke. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Etter Madeleines forsvinning ble han tatt inn til avhør, men raskt sjekket ut av saken. Han ble avhørt på nytt denne uka, men er ifølge politiet ikke mistenkt i saken. De mener fantomtegningen kun er et taktisk grep fra McCann-parets side, som har status som mistenkte i saken.

News of the World har på sin side i dag publisert bilder av en annen mann som er slående like fantomtegningen.

- Spionerte på smågutter

Men de andre britiske tabloidavisene gjør sitt for å kaste mistanker over Joaquim Jose Marques.

Daily Mirror har i dag intervjuet tre britiske og to tyske turister som hadde sett mannen i byen Altura. De mener at han der blant annet har spionert på gutter i fire-femårsalderen.

Overfor avisa beskriver et av vitnene også hvordan han skal ha bøyd seg ned på stranda for å snakke med guttene, som han ikke skal ha hatt noen naturlig relasjon til.

Et annet av vitnene forteller at mannen, som hun er sikker på at er den samme som fantomtegning-mannen, fulgte etter henne inne på et supermarked 16. januar i år.

- Jeg trodde først jeg bare innbilte meg det. Men han fortsatte å følge etter meg. Jeg var så nervøs. Til slutt så en av de ansatte i butikken ham og kastet ham ut, sier hun til avisa.

image: - Fantomtegningmannen spionerte på smågutter
FANTOMTEGNING: En tidligere FBI-tegner har laget fantomtegningene.
- LA MEG VÆRE I FRED: Mannen likte ikke å få besøk av Daily Mail.
FORTSATT SAVNET: Madeleine McCann, her fotografert sammen med sin mor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media